𝗔 𝗫𝗩-𝗮 𝗲𝗱𝗶ț𝗶𝗲 𝗮 𝗦𝗮𝗹𝗼𝗻𝘂𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗡𝗮ț𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗠𝗶𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲, 𝗙𝗼𝘀𝗶𝗹𝗲 ș𝗶 𝗚𝗲𝗺𝗲, î𝗻 𝗣𝗶𝗮ț𝗮 „𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗩𝗶𝘁𝗲𝗮𝘇𝘂𝗹ˮ 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗿𝗮𝗶𝗼𝘃𝗮

0
501
Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dolj și, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local, organizează în perioada 𝟮0-𝟮2 mai, î𝗻 𝗣𝗶𝗮ț𝗮 „𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗩𝗶𝘁𝗲𝗮𝘇𝘂𝗹ˮ 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗿𝗮𝗶𝗼𝘃𝗮, 𝗦𝗮𝗹𝗼𝗻𝘂𝗹 𝗡𝗮ț𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗠𝗶𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲, 𝗙𝗼𝘀𝗶𝗹𝗲 ș𝗶 𝗚𝗲𝗺𝗲.
Ajuns la cea de-a XV-a ediţie, Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme este organizat de către specialiștii Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei și reunește aproximativ 40 de colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile şi geme din ţară (Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Arad, Brașov, Bucureşti ş.a.).
Deschiderea oficială a manifestării va avea loc vineri, 20 mai, începând cu ora 11.00, în Piața „Mihai Viteazulˮ din Craiova.
Bijuterii cu pietre prețioase, precum rubine, safire și smaralde, semiprețioase, cunoscute sau mai rare, cristale naturale montate în argint, confecționate manual, diverse minerale – vor putea fi admirate și cumpărate de craioveni, la Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme, în fapt un târg expozițional deschis în aer liber.
Specialiștii, prezenți la târg, printre care îi menționăm pe: 𝙊𝙨𝙘𝙖𝙧 𝙀𝙙𝙚𝙡𝙨𝙩𝙚𝙞𝙣 (𝙜𝙚𝙤𝙡𝙤𝙜, 𝙥𝙧𝙚𝙢𝙞𝙖𝙩 𝙙𝙚 𝘼𝙘𝙖𝙙𝙚𝙢𝙞𝙖 𝙍𝙤𝙢â𝙣ă), 𝘼𝙣𝙖 𝙈𝙞𝙝𝙖𝙡𝙖𝙘𝙝𝙚 (𝙜𝙚𝙤𝙡𝙤𝙜), 𝘼𝙣𝙙𝙧𝙚𝙞 𝙂𝙤𝙧𝙙𝙪𝙯𝙖 (𝙞𝙣𝙜𝙞𝙣𝙚𝙧 𝙜𝙚𝙤𝙡𝙤𝙜), soții 𝘾𝙤𝙨𝙩𝙞𝙣 și 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙡𝙚𝙣𝙖 𝘾𝙖𝙧𝙢𝙚𝙣 𝘼𝙣𝙙𝙧𝙚𝙞, de asemenea geologi, vor prezenta date despre piesele expuse, povești legate de istoricul descoperirii lor, cât și despre utilizarea acestora nu numai ca obiecte de podoabă ci și ca obiecte cu semnificații aparte, fie că vorbim de sideful de la melcul paua, sau mai puțin cunoscute pietre ca Jaspul bondar din Indonezia ori Larimarul din Republica Dominicană, sau alte obiecte destul de rare ca Eudialitul, care se regăsește în Rusia ori provine din alte țări îndepărtate.
Încântate în mod deosebit de Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme vor fi, cu siguranță, doamnele și domnișoarele, care vor găsi o multitudine de bijuterii: colecții de cristale, obiecte ornamentale, bijuterii realizate din pietre semiprețioase și prețioase coliere cu o cromatică încântătoare de la frumosul albastru al pietrei lapisIazuli, brățări, broșe, cercei cu piatra lunii, aventurin, rubin, safir, chihlimbar ori jad, cristale naturale montate în argint, confecționate manual.
Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme urează tuturor bun venit în minunata și magica lume a cristalelor, în inima Olteniei!

Muzeul Olteniei