476.670 de pasageri au tranzitat Aeroportul Internațional Craiova, anul trecut, recordul fiind atins în luna august, potrivit unui bilanț întocmit de către reprezentanții instituției.

După o perioadă de peste doi ani, în care traficul aerian a fost afectat de restricțiile impuse de pandemie, traficul de pasageri pe Aeroportul Internațional Craiova a înregistrat creșteri semnificative, informează reprezentanții instituției.

„Din luna aprilie, odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie, au fost depășite valorile de trafic înregistrate în aceeași perioadă a anului 2019, cel mai bun an al Aeroportului Internațional Craiova. În luna decembrie, s-au înregistrat 42.175 de pasageri, adică o creștere de 10% față de luna decembrie 2019”, arată bilantul întocmit de către reprezentanții Aeroportului Craiova.

Aceștia spun că recordul de călători a fost stabilit în luna august, când 58.375 de pasageri au tranzitat aeroportul.

Au fost deja stabilite obiective pentru noul an, respectiv: păstrarea trendului crescător al numărului de pasageri, destinații noi și investiții în creșterea gradului de siguranță și securitate și în confortul călătorilor.

„Pentru 2023, ne propunem păstrarea trendului crescător al numărului de pasageri, atât prin politica de creștere a numărului de destinații, cât și prin investițiile în creșterea gradului de siguranță și securitate, dar și în confortul oferit pasagerilor în terminalele de sosiri și de plecări”, ami psun reprezentanții Aeroportului Craiova.