Târgul de Crăciun din Craiova a fost deschis, vineri seară, cinci zone centrale fiind acum pregătite pentru sărbători. Iluminatul festiv, însemnând milioane de beculețe care compun diverse perdele sau decorațiuni, vine cu noutăți anul acesta, iar căsuțele comercianților au fost deja vizitate de primii clienți. 

Iluminatul festiv a fost aprins la ora 18.30. Ca în fiecare an, mai ales de când s-a conturat ideea amenajării unui târg de Crăciun, centrul Craiovei a devenit neîncăpător și vineri seara.

Milioanele de beculețe, bradul înalt de peste 20 metri, un patinoar de mari dimensiuni, căsuțele sculptate și ornate tematic, unde comercianții își vor vinde produsele până pe 8 ianuarie, Căsuța lui Moș Crăciun, parcul de distracții pentru copii și tineri, toate acestea vor scrie povestea Sărbătorilor de Iarnă din acest an de la Craiova.

Comercianții sunt din multe zone ale țării. Au produse fel de fel, pentru iubitorii de dulce sau pentru cei mai gurmanzi dintre vizitatori.

Dulciuri de casă, cozonac, gogoși, turtă dulce, wafe, clătite, plăcinte, vată de zahăr, mâncare tradițională(afumături, șuncă, bulz, jumări, pomana porcului, grătare), băuturi calde/răcoritoare, stroh, vin fiert, fast food, baclava, nuci, prune uscate, brânză, cașcaval, must, dulcețuri sau siropuri, toate sunt la mare căutare.

Totodată, nu vor lipsi obiectele decorative, respectiv: ceramică, poșete – pielărie, articole crosetate, fulare, păpuși, tablouri pictate, bijuterii, cadouri specifice sau globuri pictate.

„Muzeul de ciocolată” a ajuns și anul acesta la târgul din Bănie, obiectele lucrate cu migală și dragoste pentru dulce având șanse mari să devină cadouri potrivite pentru cei dragi.

Și în cartierul Craiovița Nouă a fost aprins iluminatul festiv, perdeaua de luminițe, decorațiunile, bradul, figurinele, dar și căsuțele cu gogoși, cu vată de zahăr sau terasa cu bunătăți făcute pe grătar, toate acestea au fost pregătite în această zonă a urbei.

Târgul de Crăciun Craiova va rămâne deschis până pe 8 ianuarie 2023.