A fost lansat Programul Operațional Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027

0
197

Programul Operațional Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 a fost lansat, joi, la Craiova, de către  ADR Sud-Vest Oltenia, cu sprijinul ROREG – Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România. 

Peste 150 de persoane au fost prezente la eveniement, printre care reprezentanți ai Comisiei Europene, ministrul Finanțelor, domnul Adrian Câciu, foști miniștri, secretari de stat, prefecți, președinți de consilii județene, primari din regiune, ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei, reprezentanți ai mediului academic din Oltenia.

„Este un nou început pentru noi și pentru partenerii noștri, un nou drum pe care pornim împreună, cu scopul de a atrage cât mai multe fonduri europene în Oltenia. A venit momentul să vorbim despre lucruri concrete, despre proiectele care vor face regiunea mai puternică, proiecte pe care partenerii noștri sunt pregătiți să le implementeze”, a declarat Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Prezentă la eveniment, Lia Olguța Vasilescu, edilul Craiovei, a menționat că municipiul are în implementare proiecte în valoare de 650 milioane de euro.

„Așteptăm de doi ani noul POR, pentru absorbția de fonduri europene, având pregătite proiecte de regenerare urbană, mobilitate, reabilitare de școli, de clădiri monument sau de revitalizare a unor zone verzi. În prezent, Craiova are în implementare proiecte în valoare de 650 milioane de euro și sperăm ca să ajungem la suma de un miliard de euro absorbiți în următorii ani pe programele operaționale”, a precizat Vasilescu.

Un moment important al acestei întâlniri a fost semnarea Declarației comune dintre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.