Absolvent al Colegiului Militar Craiova și al Academiei Navale din Annapolis, Cornel Barbu, s-a întors în Forțele Navale Române

0
577

Cu un parcurs extraordinar, de la absolvent al Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, la student al Academiei Navale din Annapolis, aspirantul Cornel Barbu s-a întors în Forțele Navale Române hotărât să demonstreze competențele pe care le-a dobândit în timpul studiilor.

În iunie 2018, Cornel Barbu a absolvit Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova pentru ca peste câteva zile să se înmatriculeze ca student la United States Naval Academy, după ce a parcurs etapele de selecție și admitere – probele medicale, testele psihologice, testul sportiv, un interviu și diferite teste la limba engleză.

Pentru Cornel, experiența trăită cât timp a studiat a fost unică, cum doar în filme poți vedea, după cum spune acesta.

„Încă de la început, experiența a fost unică, văzută doar prin filme. În perioada verii făceam practică. În funcție de mediile pe care le obțineam în timpul anului, puteam să alegem diferite activități. Eu am fost pe navă și a fost cea mai frumoasă experiență. Am învățat că munca în echipă este baza unui parcurs professional de succes și a îndeplinirii misiunilor noastre”, spune tânărul.

În data de 5 iulie, aspirantul Cornel Barbu, absolvent al Academiei Navală din Annapolis, alături de alți absolvenți ai academiilor categoriilor de forțe din Statele Unite ale Americii, promoția 2022, au fost felicitați de ministrul apărării naționale, Vasile Dâncu.