Primăria Craiova a achiziționat, pe fonduri europene, 30 de autobuze electrice Granton, care sunt, de astăzi, pe străzile din oraș. Autobuzele au o lungime de 12m, 3 uși de acces și o capacitate totală de 92 de locuri per autobuz.

“Am testat, împreună cu directorul Marcel Tănăsescu de la RAT Craiova, noile autobuze. Sunt achiziționate din fonduri europene, sunt 30 la număr și sunt foarte frumoase, asigură cele mai bune condiții. Toți călătorii sunt foarte mulțumiți și sperăm, cât mai curând, să luăm și alte autobuze pe fonduri europene. Este vorba despre un set de peste 20 de autobuze, care vor veni prin PNRR”,  a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Printre facilități se numără podeaua care este coborâtă pe toată lungimea salonului de călători, rampă de acces cărucioare pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, echipamente WI-FI, sistem audio-video de informare călători, sistem de numărare călători, sistem de supraveghere video, prize USB, camere digitale interior/exterior și iluminare LED. La viteză redusă, autobuzele avertizează sonor sosirea și plecarea din stație, respectând normele de avertizare sonoră pentru autovehiculele electrice.

“Am introdus, de astăzi, în circulație, cele 30 de autobuze electrice achiziționate de Primăria Craiova. Cu aceste autobuze, flota RAT Craiova este în proporție de 80% nouă, oferind cetățenilor condiții optime, moderne și în siguranță de transport”, a declarat directorul RAT Craiova, Marcel Tănăsescu. 

Autobuzele au o garanție de funcționare de 800.000 de km sau opt ani. În cadrul proiectului, s-au mai achiziționat 30 de stații de încărcare lentă și două stații de încărcare rapidă.

 

 

Serviciul Imagine

Primăria Municipiului Craiova