FCSB s-a impus dramatic în derby-ul cu CSU Craiova, scor 1-0, după golul marcat de Ivan Mamut, și continuă lupta la titlu. Ramanem si in acest campionat campioni la suporteri. 

FCSB venea la Craiova cu gândul la o victorie care să-o facă să continue cu șanse reale lupta la titlu.

Într-o atmosferă senzațională făcută de cei 30.000 de fani olteni, cele două echipe au făcut o primă repriză modestă, fără să riște foarte mult și fără să-și creeze mari ocazii.

Florin Tănase și Vătăjelu au animat prima repriză din Universitatea Craiova – FCSB.

Elevii lui Laurențiu Reghecampf au început mai bine repriza a doua și putea da lovitura la șutul fantastic al lui Baiaram (49), dar bara din dreapta porții lui Târnovanu s-a opus. FCSB a scăpat și la ocazia lui Markovici, al cărui șut din interiorul careului a fost blocat în ultimul moment de fundașii roș-albaștrii

FCSB a replicat prin Darius Olaru (71), dar șutul său cu stângul din unghi a fost reținut fătă probleme de Pigliacelli. Cea mai fierbinte fază a meciului a venit în minutul 77, când Paul Papp l-a împins de la spate pe Iulian Cristea în careu, fază la care FCSB a cerut pe bună dreptate penalty.

 

Istvan Kovacs a lăsta însă jocul să continue spre nemulțumirea elevilor lui Toni Petrea. FCSB a dat lovitura până la urmă prin Ivan Mamut (86) la prima atingere de balon după ce a fost introdus pe teren.

A profitat de centrarea lui Radunovici și l-a învins cu câlcâiul pe Pigliacelli. Oltenii puteau egala în minutul 90+3, dar reluarea superbă a lui Căpățînă din corner a lovit bara. Victorie pentu FCSB, care se apropie din nou la 2 puncte de CFR și continuă lupta la titlu.

CSU CRAIOVA: 13. Pigliacelli – 5. Vătăjelu, 2. Papp, 23. Constantin, 11. Bancu – 6. Screciu, 14. A. Crețu – 22. Gustavo, 17. Baiaram, 9. A. Ivan – 20. Markovic
REZERVE: Lazar, Găman, Vlădoiu, Capățână, Nistor, Vînă, Roguljic, Cîmpanu, Koljic
ABSENT: Houri (în recuperare)
ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf

FCSB: 32. Târnovanu – 23. Ov. Popescu, 17. I. Cristea, 4. Miron, 33. Radunovic – 27. Olaru, 8. Șut, 10. Fl. Tănase – 98. Cordea, 7. Fl. Coman, 9. Oct. Popescu
REZERVE: A. Vlad, Dumiter, Edjouma, I. Stoica, V. Gheorghe, Oaidă, Mamut, Vinicius, Șerban
ABSENȚI: V. Crețu, Panțâru, C. Achim (accidentați)
ANTRENOR: Anton Petrea

sursa: gsp.ro