Ambulatoriul Spitalului Filantropia a fost renovat şi dotat cu aparatură de specialitate

0
894

Ambulatoriul de la Spitalul Filantropia a fost inaugurat, marți, după ce a fost renovat şi dotat cu aparatură de specialitate necesară desfășurării, în cele mai bune condiții, a activităților medicale, unele dintre dotări fiind unice în Craiova.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, instituție care răspunde administrativ de acest spital, clădirea în care funcționează ambulatoriul a fost complet renovată, fiind efectuate lucrări de consolidare, tâmplăria existentă a fost înlocuită cu una eficientă energetic și au fost refăcute finisajele interioare și exterioare, instalațiile sanitare, termice și electrice.

Serviciile de dotare pentru ambulatoriu au mai inclus achiziționarea de centrale termice și de climatizare noi, ce asigură confortul termic al pacienților, dar și al personalului medical.

A fost montat și un lift exterior pentru a facilita accesul în clădire al persoanelor cu dizabilități și al celor greu deplasabile, fiind realizată, totodată, o rampă pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

O particularitate a acestei investiții o reprezintă dotările de ultimă generație pentru cabinetele de oftalmologie, ORL, dermatologie și urologie, care nu se mai regăsesc în unitățile sanitare publice din Municipiul Craiova.

„Dintre dotările medicale putem enumera: ecografe ultraperformante în cabinetele de cardiologie, explorări funcționale, ginecologie și urologie; unit dentar de ultimă generație pentru cabinetul de stomatologie; un autorefractometru, un oftalmoscop, un tonometru non-contact cu pahimetru, un biomicroscop, un lensmetru automat, un tomograf în coerență optică și perimetru computerizat pentru cabinetul de oftalmologie; o cabină audiometrică, audiometru cu imprimantă audiolab V4, un stereomicroscop de examinare cu linie video și monitor și un sistem de videoendoscopie și fibroscopie FULL HD pentru cabinetul ORL; un dermatoscop pentru cabinetul de dermatologie; un uretroscop pentru cabinetul de urologie”, arată un comunicat de presă.

Saloanele și cabinetele medicale din clădirea Ambulatoriului au fost dotate cu mobilier medical, instalații de dezinfecție a aerului, echipamente IT și birotică, dar și cu mașini de curățenie performante pentru igienizarea și dezinfectarea saloanelor și cabinetelor medicale.