AcasăACTUALITATEAmicii Rusiei suparati pe ”prefectura” ca si-au ratat ”debutul la vedere” in...

Amicii Rusiei suparati pe ”prefectura” ca si-au ratat ”debutul la vedere” in spatiul public craiovean

In data de 24 ianuarie 2022, colegii de la republicaoltenia.ro publicau un articol in care atrag atentia ca mai multe institutii publice sunt partenere la cateva evenimente organizate de un ONG, Amicii Rusiei, si ca in contextul actual international, in care tara noastra are un rol important, nu se cuvine. Articolul este DOCUMENTAT si ARGUMENTAT. 

Evenimentele desfasurate sub titulatura „Zilele Culturii Ruse” aveau ca parteneri Filarmonica Oltenia Craiova, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Casa de Cultură a Studenților din Craiova, Radio România Oltenia Craiova.

Redacția REPUBLICA OLTENIA A ANUNTAT CA ”s-a adresat acestor instituții, precum și autorităților care au atribuții în coordonarea lor – Instituția Prefectului Județului Dolj, Primăria Craiova, Ministerul Culturii, Societatea Română de Radiodifuziune – solicitând retragerea din parteneriatul pentru organizarea acestui așa-zis eveniment cultural”.

Azi, Amicii Rusiei au transmis presei un comunicat de presa, in care prin aroganta si fudulia cu care l-au conceput au dat dreptate colegilor de la republicaoltenia.ro, confirmand cumva ca actiunea lor nu avea doar scopul de a promovare cultura rusa, ci era ”debutul la vedere” in spatiul public craiovean, al unui ONG nou infiintat si SUSTINUT.

”Asociația Culturală Amicii Rusiei vă aduce la cunoștință că din motive obiective proiectul „Zilele Culturii Ruse” a fost anulat. Aceste motive sunt următoarele: condițiile meteo nefavorabile (ninsori abundente, ger năprasnic și presiune atmosferică foarte ridicată) și situația pandemică ajunsă la cote alarmante (în Craiova au fost depistate toate formele de viruși).
Ne cerem scuze cetățenilor craioveni că vor fi lipsiți de: un festival de film unde ar fi fost prezentate capodoperele lui Tarkovsky (monstru sacru al cinematografiei), de o expoziție trimisă de la muzeul Dostoievski din Sankt Petersburg despre viața și opera marelui scriitor universal și nu în ultimul rând de concertul extraordinarului pianist Eduard Kunz.
Accesul la toate aceste evenimente ar fi fost liber și gratuit pentru toți oamenii indiferent de sex, naționalitate, rasă sau orientare politică într-o perioadă care a restrâns mult consumul de cultură”- comunicat Amicii Rusiei.
Asa cum bine sesizau si colegii de la Cuvantul Libertati: ”Din presa centrală, mai exact de la Agerpres, înţelegem că Zilele Culturii Ruse, ediţia a IX-a, au avut loc anul trecut, în perioada, 16 octombrie – 27 noiembrie. (…) Iar  Ambasada Rusiei la Bucureşti consemnează că Programul Zilele Culturii Ruse – ”Din Rusia, cu sufletul deschis” , s-a încheiat pe 7 decembrie 2021, ora 19.00. Suntem în 25 ianuarie 2022, iar Zilele Culturii Ruse tot nu s-au încheiat….ele se desfăşoară şi în Ucraina, după cum observăm.” 
La fel de adevarat este ca orice tara isi poate promova cultura si traditiile oriunde in lume, dar cu evenimente care sa nu lase loc de interpretari, pentru ca ”atmosfera este sensibila”, ca sa pastram si noi tonul Amicilor Rusiei. Si poate, cumva, aceasta situatie creata in jurul acestui eveniment, l-a promovat mai mult decat daca ar fi avut loc. Si asa, si unii, si altii ”si-au facut treaba”.

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!