Anuala de Arhitectură la Craiova | Două clădiri importante din Bănie, în atenția specialiștilor

0
197

Anuala de Arhitectură de anul acesta, cu tema „Tradiție și Creativitate”, eveniment care a avut loc la Craiova, vineri și sâmbătă, a adus în atenția arhitecților două clădiri emblematice pentru Bănie, respectiv „Turnul de apă” din cartierul Valea Roșie și „Muzeul de Apă” din Făcăi, a anunțat edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, într-o postare pe Facebook. 

Specialiștii au realizat schițe, măsurători și releveuri ale clădirilor, care ulterior au fost predate municipalității.

„Apreciez colaborarea cu arhitecții, pentru că vrem cu toții un oraș frumos, în care localnicii și oaspeții să aibă ce admira la fiecare pas. Le mulțumesc studenților și profesorilor arhitecți care au făcut munca de cercetare pentru a salva clădirea de la Făcăi, una dintre cele mai reprezentative din oraș! Așa cum am anunțat, urmează să depunem un proiect pe fonduri transfrontaliere pentru a o introduce în circuitul turistic, așa cum s-a întâmplat și cu clădirea care găzduiește Muzeul Apei din Varșovia și care e proiectată de aceeași firmă de arhitectură ca și cea din Craiova”, a scris Vasilescu în postare.

Ordinul Arhitecților din România – Filiala Oltenia și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj a organizat, în zilele de 16 și 17 septembrie, Anuala de Arhitectură OM – Oltenia/Muntenia 2021.