AcasăCULTURAARTopia la Casa de Cultură Traian Demetrescu, in perioada 25 octombrie –...

ARTopia la Casa de Cultură Traian Demetrescu, in perioada 25 octombrie – 24 decembrie 2021

În perioada 25 octombrie – 24 decembrie 2021 Casa de Cultură Traian Demetrescu desfășoară proiectul cultural ARTopia, o serie de 9 scurt metraje, sub formă de performance-uri, cu durata de 7-10 minute, realizate cu participarea unor artiști aparținând diferitelor ramuri ale artei: actori, dansatori, coregrafi, artiști plastici și muzicieni. Cele 9 scurtmetraje sunt difuzate pe canalul de youtube al instituției noastre, pe pagina de facebook și pe site-ul nostru, tradem.ro

Ultimii doi ani au fost marcați, inclusiv în lumea artei, de existența pandemiei de Sars-Cov-2. Contactul direct al publicului cu arta și artiștii a fost limitat, mutat de multe ori în on-line, așa cum își propune și instituția noastră să facă prin acest proiect. Cu toate impedimentele, sau poate tocmai datorită acestora, consumul de artă s-a aflat într-o constantă creștere.

Privite în ansamblu, scurt metrajele expun etapele pe care psihicul uman le-a parcurs, în genere, în perioada pandemică. Ele spun povestea unei noi vieți. Cele nouă scurt metraje sunt marcate de emoția ce guvernează perioada pe care o parcurgem și simbolizează cele nouă luni necesare pentru ca o nouă viață să apară și o emoție ce guvernează perioada respectivă. Limbajul artistic în care sunt exprimate aceste emoții diferă de la o creație la alta, folosind arta interpretativă, muzica, dansul sau arta plastică.

Așadar, pe canalul de youtube și pe celelalte platforme on-line ale Casei de Cultură Traian Demetrescu veți putea viziona săptămânal premiera unui nou scurt metraj din cadrul proiectului cultural ARTopia.

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!