Craiova intră în weekend cu propuneri de evenimente pentru toate vârstele și preferințele. Cei care doresc să se relaxeze în aer liber pot merge în Parcul Romanescu, la Filarmonica Oltenia, în parcul Pușkin, în părculețul de la Mercur sau la stadionul de atletism. Pentru că au de ales între un regal al tradițiilor pregătit special de Ziua Universală a Iei, recitaluri de muzică și poezie, concert simfonic, competiții naționale de atletism sau festivalul luminii, organizat sâmbătă, de Cercetașii României în Parcul Romanescu.

Craiova se îmbracă în IE

A VIII-a ediție a evenimentului “Craiova se îmbracă în ie”, organizat sub egida Primăriei Craiova de Ansamblul Folcloric Maria Tănase, va marca și în acest an, Ziua Universală a Iei. Evenimentul se va derula vineri, 24 iunie, astfel: între orele 17:00 – 17:15, are loc adunarea participanților în Piața Mihai Viteazul, zona magazinului Mercur, pentru a pleca împreună la Parada iei, pe traseul Piața Mihai Viteazul, Calea Unirii, Cercul Militar, Parcul Romanescu (intrarea principală), Teatrul de Vară, Casa Bibescu. În zona foișor și a Casei Bibescu din Parcul Romanescu, craiovenii sunt invitați pe Aleea OLTENEASCĂ, la o expoziție de costume populare, prezentate de Casa Băniei, dar și la ateliere interactive demonstrative și proiecție de filme documentare. Începând cu ora 18:30, Orchestra și formația de dansuri ale Ansamblului Folcloric Maria Tănase, alături de Taraful Fănel Blondea de la Târgu Jiu, vor încânta publicul de pe esplanada Casei Bibescu.

Concert imperial, la Filarmonica Oltenia

Filarmonica „Oltenia” Craiova încheie stagiunea 2021/2022 vineri, 24 iunie, ora 19.00, cu „Imperialul”, Concertul nr. 5 de Ludwig van Beethoven. Conducerea muzicală va fi asigurată de BOGDAN VODĂ, iar la pian va interpreta MIHAI UNGUREANU, solist concertist al Filarmonicii „Oltenia”. Programul serii se va dechide cu opera muzicală „Pe urmele lui Mihai Viteazul”, cantată pentru solist, cor și orchestră de Eugen Petre Sandu, avându-l ca solist vocal pe DAVID POGANA de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Tradem propune Urban Poetry și filmul R.M.N.

Casa de Cultură Traian Demetrescu revine cu proiectul Urban Poetry. Seara, pe răcoare, începând cu ora 21:00, Andrei Barbu și David Poker tatonează granița dintre poetic și prozaic, inspirați de Daniil Harms. Vineri pot fi aplaudați în Parcul Pușkin, iar sâmbătă – în Piața Prefecturii, părculețul de la Mercur.

Tot Casa de Cultură Traian Demetrescu propune, pentru duminică, 26 iunie 2022, o proiecție specială de film la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu, proiecție intitulată „R.M.N.”, cu începere de la ora 21.00. Prezenți la eveniment, actorii Marin Grigore și Alin Panc vor răspunde întrebărilor publicului.

Intrarea este liberă.

Și cum mișcarea nu trebuie să lipsească în nicio zi, Primăria Craiova și Federația Română de Atletism îi așteaptă pe doritori să învețe de la marii sportivi cum e cu probele din atletismul de performanță, pe cea mai frumoasă arena de atletism din România, unde se desfășoară etapa finală a Campionatelor Naționale în aer liber și probe combinate, întreceri rezervate seniorilor și tineretului (U23). Vineri, 24 iunie, programul competiției se desfășoară între orele 19.00 – 21.00, sâmbătă între orele 09.30 – 11.30 și 19.00 – 22.30, iar duminică 26 iunie 2022, între orele 09.00 – 10.30 și 18.30 – 21.30. Intrarea este liberă, iar detalii pot fi găsite accesând link-ul https://www.fra.ro/seniorii-isi-aleg-liderii-nationali/.

Un weekend plin de viață și cu vreme bună!

Serviciul Imagine

Primăria Craiova