Avarii majore pe aducțiunea de apă Isvarna – Craiova

0
300

Două avarii majore, pe aducțiunea de apă Isvarna – Craiova, pe raza localităților Tatomirești (județul Dolj) și Rovinari (județul Gorj), produse de alunecări de teren care au smuls și deplasat tuburile conductei, lasă Craiova fără apă, în perioada 15-16 septembrie, intervalul orar 22.00-06.00.

Se lucrează continuu, de mai bine de 24 de ore, pentru remedierea defecțiunilor, timp în care furnizarea apei a fost întreruptă în localitățile de pe întreg traseul aducțiunii, respectiv Bâlteni, Plopșoru, Brănești, Țânțăreni – din Județul Gorj, și Filiași, Braloștița, Scaești, Brădești, Coțofenii Din Dos, Coțofenii din Față – din județul Dolj.

În Craiova, consumul a fost asigurat, până în acest moment, din celelalte surse, respectiv Marica, Gioroc și baraj Jiu.

Întrucât nu mai fac față pentru asigurarea unui regim continuu de alimentare, se va întrerupe alimentarea cu apă, din această seară, până mâine dimineață.

„Acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea unui regim continuu de alimentare cu apă în municipiu, Compania de Apă Oltenia fiind nevoită să întrerupă furnizarea apei, în noaptea de joi/vineri (15.09.2022 – 16.09.2022), în intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru refacerea stocurilor”, arată un comunicat aparținând CAO.

Vor fi afectate cartierele Șimnicu de Jos, Centura de Nord, Craiovița, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuș, Lăpuș-Argeș, Valea Roșie, Sărari și Bariera Vâlcii.