Bazinul de inot de la Colegiul Carol I Craiova va putea fi deschis în luna august, anul acesta, potrivit unui anunț făcut de către primarul Lia Olguța Vasilescu.

Această întârziere, spune edilul, este legată de înființarea  „Asociației Sportive Carol I Craiova”, de timpul alocat în acest sens de către instanță.

„Până în acest moment, actele „Asociației Sportive Carol I Craiova”, care reunește reprezentanții părinților elevilor, reprezentanții catedrei de educație fizică si sport și pe cei ai conducerii unitații școlare, au fost analizate de instanță, care a decis că abia în data de 6 iulie 2022 va putea fi înființată.

După înființare vor fi imediat demarate procedurile de autorizare a asociației ca și club sportiv, urmând a deveni primul club sportiv din orașul nostru afiliat la federația de profil. Menționez că investiția în bazin a fost făcută de Primăria Craiova, dar administrarea bazei sportive aparține școlii. Cum școala nu putea angaja salvamari, s-a luat decizia creării unei Asociații Sportive care abia acum a fost legalizată de o instanță. Ne-am fi dorit extrem de mult ca situația să poată fi deblocată mai repede, dar nu ne putem aroga și rolul de instanțe de judecată”, a explicat Vasilescu.

Aceasta a menționat că bazinul va fi folosit de toții copiii care vor dori să facă acest lucru.

„Din momentul în care am devenit primar, am făcut toate demersurile pentru ca bazinul să poată fi folosit de toți copiii, inclusiv prin cereri de modificare a legislației adresate Ministerului Educației astfel încât să se permită angajarea de personal care să deservească bazele sportive, iar vara aceasta, în sfârșit, va fi pus la dispoziția tuturor doritorilor”, a conchis edilul Craiovei.

Bazinul de înot din incinta Colegiului Carol I a fost inaugurat la începutul anului 2020. Nu mai funcționase din anul 1997, iar investiția de reabilitare a fost de aproape 500.000 de euro cu TVA.