Bugetul municipiului Craiova pentru acest an a fost votat

0
181

Bugetul municipiului Craiova pentru acest an a fost votat, joi, în ședința Consiliului Local Municipal, fiind stabilit faptul că cea mai mare parte din sumă va fi alocată secțiunii de dezvoltare. 

Bugetul general consolidat al municipiului Craiova pe anul 2023 este de 2 miliarde de lei, adică 400 milioane euro, cu o creştere de circa 17% faţă de anul 2022, când municipiul a avut un buget de de 1,7 miliarde lei (339 milioane euro).

Potrivit primarului municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, bugetul local reprezintă 1,3 miliarde lei, adică 270 milioane euro, iar secţiunea de funcţionare este de 650 milioane lei, adică 130 milioane de euro şi va fi utilizată pentru funcţionarea şi întreţinerea Primăriei Craiova, instituţiilor publice de subordine locală, pentru întreţinerea domeniului public, acordarea de subvenţii şi ajutoare persoanelor vulnerabile etc.

Diferența până la 270 de milioane de euro va fi alocată proiectelor de dezvoltare.

Joi, în cadrul ședinței de consiliu, consilierii opoziției au depus mai multe amendamente ce vizează dezvoltarea municipiului, dar nu au trecut testul votului.

Amendamentele au fost respinse întrucât fie nu au fost bine formulate, fie au fost considerate copiate sau incomplete.