Muzeul Cărții și Exilului Românesc, în colaborare cu Școala doctorală „Alexandru Piru” a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova organizează marți, 21 mai 2024, la ora 12.00, evenimentul Călătorie inițiatică în poezia și proza Ruxandrei Cesereanu.

În cadrul evenimentului vor fi lansate volumele Tricephalos și Panteră neagră am fost cândva. Poeme alese de Giovanni Maglicco și Ilona Duță, ale autoarei Ruxandra Cesereanu.

Evenimentul de lansare a celor două volume va avea loc la mansarda Muzeului Cărții și Exilului Românesc și va fi moderat de Lect. Univ. dr. Ilona Duță.

„Poetă a extremelor cerebrale și viscerale, în  măsura în care străbate deopotrivă labirintul „de sus” și „de jos” („o, măcelărie a credinței mele și babel al regatelor de sus și de jos ale capului” – kyrie eleison), Ruxandra Cesereanu practică un exorcism psiho-poetic abisal, dinamitând cu forța eruptivă a delirului zone obscure ale minții și inimii, deconstruind proiecții nebuloase ale identității, credinței, erotismului, pe care le explorează prin intermediul unor scenarii inițiatice specifice questei.” (Ilona Duţă)

Biroul de presă al Muzeului Cărții și Exilului Românesc