AcasăACTUALITATECampanie de promovare a cățeilor fără stăpân din Centrul de adopții Craiova

Campanie de promovare a cățeilor fără stăpân din Centrul de adopții Craiova

Craiova, 25 noiembrie 2021

SC Salubritate Craiova SRL derulează la finalul lunii noiembrie o campanie de promovare a Centrului de adopții canine Craiova (Adăpostul canin Craiova), precum și de educare a proprietarilor de animale de companie. Toți craiovenii care locuiesc la casă vor primi în acest sfârșit de săptămână un flyer cu informații referitoare la Centrul de adopții pentru persoanele interesate să adopte un câine fără stăpân, dar și recomandări și obligații legale pentru cetățenii care sunt deja proprietari ai unui animal de companie.

“Este o campanie necesară în contextul creșterii cazurilor de abandon a animalelor cu stăpân sau deținător. Iubitorii de animale trebuie să conștientizeze responsabilitatea pe care o au în creșterea patrupedelor pe care le dețin, sterilizarea fiind un prim pas obligatoriu în acest sens. Nu în ultimul rând, campania noastră are și scopul de a face cunoscut Centrul de adopții canine pe care îl gestionăm: condițiile de acces, programul, precum și faptul că oricine dorește să plece acasă cu un cățel din adăpost nu trebuie să plătească nimic, trebuie doar să își dorească să fie un stăpân iubitor și responsabil”, a declarat Mihai Butari, director general în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

În prezent, oricine dorește să adopte un câine fără stăpân de la Centrul de adopții trebuie să vină la adăpost având asupra sa buletinul sau cartea de identitate. Programul este zilnic (luni-vineri, 10.00-14.30, sambătă, duminică și sărbători legale, între 11.00-13.00). După alegerea câinelui dorit, persoana trebuie să facă o cerere prin care își exprimă intenția de a lua acasă câinele respectiv. După petrecerea a cel puțin 7 zile lucrătoare în adăpost (dacă la data cererii nu au trecut deja), câinele devine adoptabil. Întreaga procedură este absolut gratuită, câinele fiind dat spre adopție vaccinat, deparazitat, sterilizat, microcipat și înregistrat în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân.

Potrivit legislației în vigoare, nesterilizarea câinilor de rasă comună se pedepsește cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei, iar abandonul se pedepsește cu amendă de până la 3.000 de lei. Datele oficiale arată că în Craiova erau înregistrați, la finalul anului 2018, aproape 25.000 de câini cu stăpân.

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!