AcasăSPORTCampionatul Național de Super Rally revine la Craiova, in weekend

Campionatul Național de Super Rally revine la Craiova, in weekend

Cea de-a patra etapă se va desfășura în acest weekend în locul unde s-au scris primele pagini în 2017. 31 concurenți vor lupta pentru puncte la etapa organizată de ACS AMC Racing-AMC Curse, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova.

Super Rally reprezintă un show automobilistic, unde piloți din diferite discipline motorsport intră în cursa contra cronometru pe circuitul stradal amenajat în centrul orașului. A patra etapă a campionatului se desfășoară la Craiova, acolo unde, în 2017, a avut loc etapa-pilot. Promotorul campionatului, Mihai Leu, promite un show automobilistic, presărat cu capcane de-a lungul traseului. Astfel, concursul devine o combinație între viteză și îndemănare, fiecare abatere de la traseu fiind penalizată.

Lider în clasamentul anual, Jerome France confirmă prezența cu monopostul Formula Renault. Tot în cadrul clasei 5B Monoposturi își anunță prezența și Aurelian Andronache cu un SpeedCar GT, lista monoposturilor fiind completată de Emil Ghinea la volanul unui Norma M20F.

Evenimentul va răsuna și în afara României, prin prezența francezilor Jerome France și Didier Balcaen (Mitjet 1300), precum și a bulgarului Evgeny Yankov (Subaru Impreza). Mihai Leu va participa și el la volanul unui Ferrari 458 Challenge, luptând pentru poziția a doua pe podiumul clasamentului General anual.

Evenimentul va începe vineri, 10 Septembrie 2021, când concurenții vor sosi pentru prezentare în Piața Mihai Viteazu. Parcul Service se va deschide începând cu ora 19:00, traficul din zonă fiind restricționat pentru amenajarea traseului. Concursul va avea loc sâmbătă – 11 septembrie 2021, prima manșă de recunoașteri fiind programată la ora 08:30, de pe strada A.I. Cuza din centrul orașului. Concursul va consta în trei manșe:

– Manșa I Calificări – primii 12 clasați vor intra în Manșa II Finală

– Manșa II Finală – concurenții vor lua startul pentru stabilirea clasamentului Open, al cărei premiere va avea loc la finalul manșei

– Manșa III Calificări – concurenții ce nu s-au clasat în Finală vor parcurge din nou traseul pentru stabilirea clasamentului pe clase și grupe.

Competiția va fi transmisă în direct pe Look Sport Plus și pe platforma de Facebook, pe pagina Campionatului – Super Rally Craiova, dar și a Federației Române de Automobilism Sportiv.

Eveniment organizat cu sprijinul partenerilor și sponsorilor: Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local Craiova, Superbet, Kia România, OMNIASIG Vienna Insurance Group Look Sport, Kiss FM, Look Sport, Justice Security Services, Depogaz și Splash Performance.

Pentru desfășurarea competiției în cele mai sigure condiții, recomandăm spectatorilor să fie amplasați în zonele speciale pentru spectatori, precum urmează:

  • Curtea interioară a Universității (accesul se va face din Calea București)
  • Zona pietonală din Calea București către Cinema Patria, inclusiv partea stradală și în continuare pe suprafața pietonală din zona Luxor
  • Pe lângă pasaj, de la giratoriu până la cafeneaua Craft, Strada Eugeniu Carada nr. 12
  • Zona restaurantului Craiova
  • În zona cafenelei One Garden (accesul prin cafenea, dinspre zona pietonală)

 

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!