Cand demarează proiectul privind amenajrea curții interioare la SCJU Craiova

0
204

Găsirea unui loc liber de parcare în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova continuă să fie o reală provocare pentru pacienți și pentru aparținătorii acestora. De cele mai multe ori, cel care însoțește pacientul rămâne în mașină, blochează alt autoturism parcat și o mută dacă între timp apare proprietarul. 

Cea mai sigură variantă, o spun pacienții, pentru a evita apariția problemei parcărilor, este transportul public în comun sau taxiul.

„Dacă ai nevoie să ajungi la policlinică, de exemplu, iei cu tine pe cineva din familie, dar trebuie să păzească mașina pentru că o lași în spatele altei mașini, de exemplu, și dacă vine proprietarul autoturismului parcat deja, trebuie să o muți. Nu ai cum să mergi singur cu mașina la spital, riști să pierzi programarea până găsești un loc liber în parcare. Este îngrozitor”, spune una dintre pacientele spitalului.

Nici cei care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe nu prea au soluții. Aparținătorul îi lasă în incintă, are la dispoziție poate trei, patru minute pentru acest lucru, după care este nevoit să caute un loc de parcare.

Problema lipsei parcărilor la SCJU Craiova este una veche. Autoritățile o cunosc și au încercat, în ultimii ani, să vină cu soluții.

În prezent, reprezentanții Consiliului Județean Dolj anunță demararea reabilitării curții interioare.

Într-o primă etapă vor fi reparate și amenajate aleile și parcările, lucrări ce vor demara într-o săptămână, maxim două, după cum spun reprezentanții CJ Dolj.

Această amenajare, anunța președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, când a vorbit despre investițiile în sănătate, presupune și suplimentarea numărului de locuri de parcare existent.

În etapa următoare, vor avea loc lucrări de amenajare spații verzi pe o suprafață de aproximativ 4.000 mp și vor fi plantați 40 de copaci în incinta curții unității spitalicești. Pentru acestea, procedura pentru scoaterea la licitație este aproape gata, mai menționează cei din administrația județeană.