De zece ani, in luna august, la Teatru Colibri se intampla cea mai frumoasa poveste din spatele scenei: voluntarii alaturi de papusari muncesc umar la umar sa dea viata papusilor imense care fac parada in fiecare an pe strazile Craiovei.

Pentru ca aceasta este magia Festivalului Puppets Occupy Street: papusile prind viata si din mainile copiilor.

In aceste zile lucrurile nu stau altfel. 40 de voluntari alaturi de papusari, si cand spun papusari ma refer la tot personalul Teatrului Colibri din Craiova, trag tare sa termine la timp minunatiile care vor face parada pe marea scena a Craiovei la Fantasy Edition 2023.

Sa mai spunem cat de important este aceasta lectie pentru micii papusari? Cat de minunat este pentru ei sa lucreze alaturi de oamenii pe care ii admira, pe care ii vad pe scena, la aceste papusi.

Sa vezi tot acest proces de creatie, sa iei parte la el si sa traiesti bucuria oamenilor cand le vad la parada si sa stii ca ai suflat si tu o parte de viata peste ele! Ce poate fi mai frumos de atat?

Putem spune ca fiecare dintre acesti voluntari si papusari sunt acesti ”Geppetto” ai Craiovei care dau viata mai multor ”Pinocchio” care vor bucura la randul lor sufletele a mii de copii si adulti.

O poveste de succes care a devenit un brand al Craiovei, pe care multi isi doresc sa o copieze dar fara succes.