Comemorare Jack London, la ”Aman”

0
143

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează vineri, 8 decembrie 2023, începând cu ora 10:45, activitatea: Comemorare Jack London.

La activitate participă elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Particulară „Ethos”, însoțiți de profesorii coordonatori Ana Maria Gheoneași Lidia Mihaela Calotă.

Jack London, pe numele său real John Griffith Chaney, s-a născut la data de 12 ianuarie 1876 în California, S.U.A și a decedat la data de 22 noiembrie 1916 în Somona, California, S.U.A. A fost scriitor și journalist american. Romanele sale au ca subiect spiritul de revolt și aventură și supraviețuirea în condiții dificile, iar eroii principali dau dovadă de o mare forță fizică și morală.

Bibliotecarii au pregătit pentru această ocazie o expoziție de carte cu cele mai representative scrieri ale lui Jack London, o sesiune de lectură din cartea „Colț Alb” și o vizionare de film animat după opera omonimă.

Ne dorim ca la finalul activității elevii să se fi familiarizat cu spațiul bibliotecii, să cunoască câteva titluri din operele lui Jack London și să le fi cultivat interesul pentru lectură.

Dintret itlurile prezentate în expoziție amintim:

  • Dragoste de viață (1907)
  • Colț Alb (1906)
  • Chemarea străbunilor (1903)
  • Mihail câine de circ (1917)

 

 Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  „Alexandru și Aristia Aman”