La început de an școlar, cu mesajul ,,Muzica unește mințile. Educația le deschide”, World Vision România alături de Cult Music Club, partenerii si gazdele evenimentului, organizează, joi, 15 septembrie, ora 19:30, concertul caritabil ,,Rockstar For Education”.

Toate fondurile strânse vor fi direcționate pentru a preveni abandonul școlar și a susține educația copiilor din comunitățile rurale vulnerabile, acolo unde World Vision România desfășoară programe în judetul Dolj, spun reprezentanții World Vision.

,,Rockstar For Education” este un concert care îmbină muzica cu educația, două elemente esențiale în dezvoltarea culturală a unui tânăr.

Vor urca pe scenă: Liviu Stanciu&Blues Explosion, Risk of contamination, Magazinul de Muzică.

În programul evenimentului, se regăsesc și multe surprize: bursierii programului ,,Vreau în clasa a 9-a!” își vor spune povestea și vor oferi spre licitație obiecte făcute chiar de către ei.

„Programul de licitatii va continua cu obiecte ale unor trupe îndrăgite în România: bandană, tricou, bețe, tobă, pene chitară – folosite de solistul Cargo în videoclipul Ploaia, licitații obiecte trupa Iris, licitații obiecte trupa Trooper. De peste 30 de ani, World Vision România ajută copiii și tinerii de la sate să-și continue educația, să fie protejați și să se simtă în siguranță. Toate fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcționate către programele ,,Pâine și Mâine” și ,,Vreau în clasa a 9-a!”, cele două programe pe care fundația le desfășoară în prezent în județul Dolj pentru a-i ajuta pe copiii din comunitățile rurale să meargă la școală și să-și continue studiile mai departe la liceu. Prin programul ,,Pâine și Mâine”, peste 500 de copii din județul Dolj din clasele 0-IV, din comunitățile Breasta, Predești, Seaca de Pădure, Carpen, Cernătești, Grecești, Coțofenii din Dos, Rojiște primesc o masă caldă zilnic la școală și iau parte la ore de educație remedială. În timpul vacanței de vară se bucură de activități educaționale și recreaționale la ei în comunitate sau merg în excursii, mulți dintre ei pentru prima dată”, explică reprezentanții World Vision.

Prin programul ,,Vreau în clasa a 9-a!” peste 144 de copii din judetul Dolj sunt susținuți pentru a își continua studiile la liceu printr-o bursă lunară, mentorat, meditații, consiliere, donatii de rechizite și tabere educaționale.

Biletele pentru evenimentul din data de 15 septembrie se pot procura de la Cult Music Club în ziua evenimentului.

Prețul unui bilet este 40 de lei. Mai multe detalii despre eveniment aici https://fb.me/e/3vkOabe2z