AcasăACTUALITATECosmin Vasile: Pregătim noi proiecte cross-border care să fie finanțate din fondurile...

Cosmin Vasile: Pregătim noi proiecte cross-border care să fie finanțate din fondurile disponibile în perioada 2021-2027

❗Peste 45 de milioane euro au fost atrași de județul Dolj prin intermediul programelor europene de cooperare transfrontalieră, din exercițiul bugetar 2014-2020. Acum pregătim noi proiecte cross-border care să fie finanțate din fondurile disponibile în perioada 2021-2027.
🤝Pentru a continua colaborarea cu autoritățile bulgare și pentru a iniția noi parteneriate, ieri am mers la Vidin și la Belogradchik, acolo unde m-am întâlnit cu reprezentanții oficialităților locale.
Împreună cu Gennady Velkov, președintele Consiliului Municipal din Vidin, și cu Boyan Minkov, președintele Consiliului Municipal din Belogradchik, am discutat despre planurile de accesare a fondurilor europene transfrontaliere pentru dezvoltarea infrastructurii pe teritoriul județului Dolj și a districtului Vidin. În plus, ne dorim să obținem finanțare pentru cele două teritorii în domeniul culturii, dar și al turismului.
🏰Cu această ocazie, am vizitat Cetatea Belogradchik, o atracție unică in lume, care a primit finanțare europeană pentru promovare. Zona oferă și o priveliște spectaculoasă a unor formațiuni de rocă, dar municipalitatea are nevoie de investiții masive pentru a atrage turiștii.
📍Interesul comun pentru dezvoltare se va concretiza în perioada următoare. Astfel de întâlniri vor continua pentru consultări punctuale pe proiecte și pe domeniile ce vor fi finanțate.

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!