Nu mai puțin de 270 de comercianți au primit acorduri de ocupare temporară a domeniului public pentru vânzare produselor specifice zilelor de 1 și 8 martie, până la data de 16 februarie, anunță reprezentanții Primăriei Craiova. 

Din acest total, peste 100 de comercianți au solicitat și au primit locații în centrul orașului.

„Bazat pe istoricul anilor trecuți, ne așteptăm să ajungem la aproximativ 350 comercianți până la finalul lunii februarie”, informează Primăria Craiova.

Ca în fiecare an, se mai organizează zone de comerț ambulant cu produse specifice zilelor de 1 și 8 martie în următoarele locații: Calea București – zona Rotonda; Bulevardul Nicolae Titulescu – zona Spital Filantropia; Bulevardul 1 Mai; Craiovița – esplanada dintre Bulevardul George Enescu și Bulevardul Oltenia; Brazda lui Novac – zona Complex Baba Novac; Strada Petre Ispirescu; Cartier Valea Roșie – zona Piața Valea Roșie; Bulevardul Dacia – zona Gării.

Taxa care trebuie achitată de comercianți este 7 lei/mp/zi în zona centrală, 5 lei/mp/zi în zona 1 a municipiului (Calea București, Nicolae Titulescu și Bulevardul 1 Mai), 4 lei/mp/zi în Craiovița, Brazda lui Novac, Petre Ispirescu și cartier Valea Roșie. Suprafața aprobată este de trei metri pătrați.

Autoritățile spun, referitor la amplasare, că se poate face începând cu data de 24 februarie și pot rămâne până pe 01 martie sau 8 martie, în funcție de opțiunea fiecăruia.