AcasăACTUALITATECRAIOVA: 46 de utilaje au acționat noaptea trecută pentru prevenirea formării poleiului

CRAIOVA: 46 de utilaje au acționat noaptea trecută pentru prevenirea formării poleiului

46 de autovehicule folosite pentru împrăștierea și transportul materialului antiderapant au acționat noaptea trecută în toate zonele Craiovei pentru a preveni formarea poleiului pe carosabil, ca urmare a  prognozei transmise de Centrul Meteorologic.

Precizăm că specificul activității de combatere a poleiului presupune “pregătirea” străzilor cu sare anterior formării acestui fenomen, motiv pentru care avertizările privind apariția acestuia sunt transmise, de obicei, cu cel puțin 6 ore înainte, astfel încât echipele angrenate în prestarea serviciului să poată acționa în timp util în toate zonele orașului.

În data de 12 ianuarie 2022, informația privind formarea poleiului a ajuns la autoritățile competente în luarea măsurilor preventive abia după apariția poleiului, respectiv la ora 7.00 dimineața, fapt ce a redus eficiența intervenției, având în vedere că utilajele nu au putut ajunge la timp în toate zonele orașului.

Cu toate acestea, anterior primirii avertizării s-a acționat preventiv în zonele de risc (zone de pantă, pasaje, străzi principale, poduri, sensuri giratorii, intersecții), inclusiv în zonele în care, ulterior, au fost înregistrate accidente de circulație, fiind utilizate în timpul nopții 30 tone de material antiderapant cu utilaje care au capacitatea de 2 mc, 3 mc, 5 mc și 6 mc de material antiderapant.

Ulterior, de la apariția poleiului, au mai fost folosite alte 70 de tone de sare, cantitatea totală folosită în tot acest interval ajungând la 100 de tone. De asemenea, menționăm că, în prezent, legislația nu mai permite plata orelor de așteptare pentru autovehiculele utilizate la deszăpezire, ceea ce presupune o planificare riguroasă a activității, pentru că utilajele sunt chemate strict pentru a interveni pe străzi și, implicit, necesită prognoze meteorologice corecte și comunicate la timp.

Spre deosebire de noaptea precedentă, intervenția din noaptea de 12 spre 13 ianuarie a demarat în seara de 12 ianuarie, la ora 21.00, sărărițele acționând în continuu pe toate străzile orașului până în data de 13 ianuarie, ora 9.00 și împrăștiind în acest interval peste 100 tone de material antiderapant.

De asemenea, aproximativ350 de lucrători din cadrul SC Salubritate Craiova SRL, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, SC RAT Craiova SRL, Companiei de Apă Oltenia și SC Termo Urban SRLau împrăștiat sare și 1750 kilograme de clorură de calciu pentru prevenirea formării poleiului pe trotuare în toate zonele Craiovei, cu prioritate în zonele de acces către spitale, instituții publice, unități de alimentație publică și unități de învățământ, pe treceri de pietoni, esplanade și în stațiile mijloacelor de transport în comun.

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!