Autoritățile locale din Craiova intenționează să continue parteneriatul cu organizația European Best Destinations pentru promovarea municipiului la nivel internațional.

Reprezentanții Primăriei Craiova sunt mulțumiți de serviciile prestate, timp de un an, de către această asociație, fapt pentru care vor să continue colaborarea.

„Având în vedere numărul extrem de mare al menționării municipiului Craiova în toate mediile de promovare și informare ca urmare a participării la competițiile European Best Destinations din 2021, corelat cu interesul crescut al turiștilor de a vizita Craiova și toate beneficiile social-economice ce decurg din aceasta pentru comunitate și autoritatea locală, considerăm oportună continuarea colaborării cu această organizație internațională, partener oficial al Comisiei Europene prin rețeaua EDEN – European Destinations of Excellence”, se arată într-un proiect de hotărâre locală.

În ultimele 12 luni, mai spun reprezentanții municipalității,  Craiova a beneficiat de un plan de promovare turistică la nivel internațional din partea organizației European Best
Destinations, partener al Comisiei Europene prin rețeaua EDEN – European Destinations of Excellence, ca urmare a înscrierii în competițiile organizate de această instituție, cum ar fi cele pentru desemnarea celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, unde Craiova a obținut locul 6.

„Beneficiile acestei promovări pentru Craiova și comunitate s-au reflectat în creșterea vizibilității orașului în media internațională și națională și în creșterea numărului de turiști ce au vizitat Craiova în perioada decembrie 2021 – august 2022”, argumentează autoritățile locale.

Conform statisticilor transmise de European Best Destinations, pagina cu rezultatul final obținut de municipiul Craiova în cadrul competiției The Best Christmas Markets in Europe 2021 – locul 6 – a fost distribuită de mai mult de 100.000 ori pe rețelele din social-media la nivel internațional și a fost vizualizată de mai mult de 2,6 milioane de călători care urmăresc site-ul www.europeanbestdestinations.com.

European Best Destinations propune Primăriei Craiova includerea orașului și a obiectivelor sale cultural-turistice în clasamentele
internaționale de specialitate la care municipiul s-ar putea încadra, pentru o perioadă de un an de zile, precum Best Christmas Destinations, Best Cultural Destinations,
2 Best Museums in Europe, Best City Breaks, City Parks etc., beneficiind, astfel, de creșterea vizibilității municipiului la nivel internațional.

Taxa de participare solicitată către municipiul Craiova, pentru acest tip de promovare, prin modalități specifice la nivel internațional, este de 22.990 euro, care va fi achitată în lei, la cursul valutar al băncii din data efectuării plății.

Municipalitatea propune ca taxa de participare să fie achitată din sumele colectate la bugetull ocal din taxa hotelieră.

Pentru a încheia aceste parteneriat este nevoie ca proiectul de hotărâre să treacă de votul consilierilor municipali în cadrul ședinței din această lună.