Craiova intre dezvoltare si ”contestare”!

0
772
sursa foto: tripadvisor.com

Craiova a batut multi ani pasul pe loc. Au fost perioade grele, cu evenimente care si-au lasat ani de zile amprenta asupra orasului.

Din 2012, lucrurile au inceput sa se schimbe vizibil. Orasul a devenit frecventabil. 

Inscrierea in cursa pentru ”Craiova Capitala Culturala Europeana” a fost o idee foarte buna a actualului primar. O ideea care a facut ca toate institutiile de cultura din oras sa isi dea mana, sa lucreze impreuna la un proiect care sa aduca in prim plan CRAIOVA.

Asa am ramas cu un FESTIVAL de exceptie, Puppets Occupy Street Festival, a carui organizare a devenit o traditie.

Au inceput sa ne treaca pragul tot mai multi oameni, din diverse colturi ale tari si din strainatate, care au devenit cei mai buni ambasadori ai Craiovei.

Mai sunt multe de facut, dar suntem pe directia buna. Craiova traieste! E vie si pasionala!

Si nu am fi inima Olteniei daca nu ar exista si carcotasii, cei care stiu si se pricep la tot: se pricep la fotbal, dar nu merg la stadion; se pricep la ecologie, dar arunca gunoiul oriunde, numai sa nu plateasca; se pricep la politica, dar nu merg la vot; se pricep la administratie, dar nu platesc taxele si impozitele.

PRICEPUTII nu au niciodata solutii, dar depun contestatii, deschid petitii, injura si comenteaza pe retelele de socializare. Blocheaza activitatea institutiilor si apoi tot ei se plang ca nu merg lucrurile, ca nu se face nimic.

Carcotasii de serviciu au ramas fara obiectul muncii. Le este dor de virusi, vaccinuri, cipuri si 5 G. Nu ii atrage asta cu razboiul, cu umanitatea, cu solidaritatea.

Si pana la aparitia altor evenimente cu insemnatate istorica, si-au intors putin fata la varul dat pe radacinile unor copaci din Parcul Nicolae Romanescu, sau la sculpturile din lemn, amplasate in aceeasi locatie.

Se intrebuinteaza, ameninta cu plangeri, fara a lua in calcul ca primele ploi vor spala varul care nu afecteaza radacinile, conform specialistilor de ei intrebati, sau ca in cateva luni munca artistului va fi fost in zadar, pentru ca lemnul va fi putrezit de apa.

Vor veni, fara doar si poate, evenimente care le vor solicita pretioasa aentie si lucrurile marunte, cum este administrarea Craiovei, nu va mai fi de interes.

Pentru ca, nu este asa, mersul lumii depinde de protestele si petitiile lor, si atunci Craiova va fi prea mica pentru ei!