Craiova Jazz Festival, ediția a VI-a, in perioada 8-11 septembrie 2022

0
370
Suntem bucuroși să vă invităm la Craiova Jazz Festival, ajuns la ediția a 6-a!
Evenimentul se va desfășura în perioada 8-11 septembrie 2022 și va avea 12 trupe invitate, prezentate de cunoscutul muzicolog și promotor de jazz Alexandru ȘIPA:
“Comparativ cu edițiile precedente, CRAIOVA JAZZ FESTIVAL 2022, ediția a 6-a, putem spune, privind numele de pe afiș, că va aduce, cu siguranță, și firesc, mai multă bucurie în primul rând pentru că există și că va continua devenind astfel un eveniment deja TRADIȚIONAL!
Evenimentul va stârni interes prin complexitatea și bogăția conținutului, a numeroaselor recitaluri, unele prezențe scenice, (doar câteva), care revin dar cu un alt repertoriu, actualizat, și mai ales prin cele inedite, nu puține la număr, ce vor evolua în fiecare dintre cele patru seri ale festivalului.
Spectaculoasă și impresionantă va fi prima seară prin evoluția ansamblurilor locale în Parcul Romanescu, apoi în serile următoare vor excela pe scena Filarmonicii OLTENIA diferite formule, cu stiluri și maniere de interpretare care ilustrează istoria și evoluția acestui fenomen muzical extrem de complex, de la blues și boogie, la swing, mainstream, be bop și fusion, la hip hop jazz și ethno jazz !
Și din nou, în final, (un final sperăm triumfător), muzicieni locali, de această dată bluesmani răspîndiți (cunoscuți și aplaudați) prin tot felul de trupe din arealul muzical autohton, dar reuniți, aici și acum, într-un adevărat SUPERGRUP-ALL(TENIA) STARS BAND !
Publicul va descoperi cu multă satisfacție câteva nume mai puțin cunoscute, dar nu mai puțin valoroase, care s-au impus pe scenele noastre în ultimii ani…adevărate revelații !
Veniți să le vedeți, ascultați și aplaudați cum se cuvine pentru că merită!”
Iată și programul complet al festivalului:
Joi, 8 septembrie
● CICO’S JAZZ ORCHESTRA feat. OLTENIA BIG BAND/ Conducerea muzicală: HORIA DINU NICOLAESCU
Vineri, 9 septembrie
● LAURA ORIAN TRIO feat. Pasha Fedotov (Ucraina)
● OTELLO TRIO
● Trio PETRICĂ ANDREI
Sâmbătă, 10 septembrie
● Trio PUIU PASCU
● Duo JEZEBEL- ALEXANDRU BURCĂ
● BLAZZAJ
● ADRIAN NAIDIN & Friends
Duminică, 11 septembrie
● RC&THE MELODY MAKERS feat. Zefir
● ROANA RED PROJECT
● HOT LEEKS/ALL(-TENIA) STARS BLUES BAND
Biletele și abonamentele se vor pune în curând în vânzare și vor putea fi achiziționate și online!