Săptămâna Europeană a Sportului este o inițiativă a Comisiei Europene, menită să promoveze sportul și activitatea fizică în Europa, sub motto-ul #BeActive. În fiecare an,  între 23 și 30 septembrie, au loc mii de evenimente, fiind organizate de sute de parteneri din țările participante.

Proiectul România Be Active este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Direcția Județeană de Sport Dolj organizează în data de 29 septembrie 2023, între orele 19.00-23.00, pe Stadionul de Atletism din Craiova, evenimentul „Craiova SportFest – BeActiveNight” cu participare gratuită.

Acțiunea se înscrie în manifestările prilejuite de Săptamâna Europeană a Sportului și va consta în demonstrații și ateliere de inițiere pe diverse ramuri de sport (atletism, badminton, baschet, dans, fitness, fotbal, gimnastică, handbal, judo, karate, lupte, scrimă, șah, tenis, tir cu arcul și volei) susținute de cluburi și asociații sportive din județ. De asemenea, în cadrul evenimentului se va desfășura PROMENADA Inimii, acțiune susținută cu premii de Rotary Club Craiova.

Evenimentul are ca parteneri: Primăria Craiova, Clubul Sportiv Municipal Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Liceul cu Program Sportiv Petrache Trișcu, Clubul Sportiv Școlar Craiova, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, Palatul Copiilor Craiova, Liceul Nicolae Titulescu,Clubul Sportiv Județean Stiinta UCraiova, Sport Club Municipal Craiova, Facultatea de Educație Fizicăși Sport,ConvențiaOrganizațiilorStudențești, Rotary Club Craiova, Crucea Roșie -Filiala Dolj, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Craiova,  C.S. BC Lions, ACS Champions, ACS Juniors, CS Îngerii Băniei, CS Katamis, Beat Dance, 4Moving, WuQuan Li, TC Atlas, AS Rândunica, Extreme Aerobic, Handbal Club Municipal Craiova, C.S. Enjoy, C.S.Jion Craiova, C.S. Washi,C.S.WuLong, CS Vlad Marcel, TC Ingrid șiC.S.Tinerii Maeștri.

Participanții la ateliere vor primi un “Pașaport Sportiv” și vor trebui să obțină “vize” de la cel puțin patru sporturi diferite pentru a putea câștiga un premiu la tombola care se va desfășura la ora 22.00.Accesul pe Stadionul de Atletism se va face cu încălțăminte sport.

 

Director executiv,

          Alina Ionescu