AcasăFără categorieCraiova va avea caldura in aceasta iarna. CL Craiova a aprobat constituirea...

Craiova va avea caldura in aceasta iarna. CL Craiova a aprobat constituirea garanției de 3 milioane de euro ceruta de CEO

Consiliul Local Craiova a aprobat, azi, constituirea unei garanții de aproximativ 3 milioane de euro, astfel încât să avem siguranța că cetățenii orașului vor beneficia de încălzire pe toată durata iernii. Deși firma Termo Urban nu are în prezent nicio datorie către CEO, am fost obligați să cedăm în fața șantajului acestei companii DE STAT, care ne-a avertizat că în cazul în care nu disponibilizăm această sumă, se va opri furnizarea agentului termic. Banii au fost luați din fondul de investiții pe care îl oprisem pentru asfaltarea mai multor străzi, asfaltare care trebuia să înceapă de luna aceasta.

Menționez că doar consilierii PSD, PER si dl consilier Dan Diaconu au votat astfel încât să putem alimenta Craiova cu agent termic iarna aceasta. Ceilalți au invocat tot felul de pretexte care, desigur, nu i-ar fi încălzit pe craioveni în cazul în care proiectul ar fi picat. Argumente de genul „e de vină PSD că trebuie sa punem această garanție fiindcă nu a fost gestionata bine situația termoficării” sunt puerile și lipsite de orice contact cu realitatea. TOATE orașele mari au probleme cu încălzirea pe perioada iernii din cauza creșterii alarmante a prețului la energie, cauzată de proasta guvernare, iar datoriile nu sunt ale distribuitorilor, ci ale populației. Mai jos aveți o listă cu solicitările făcute la guvern pentru ajutorul de încălzire.

Vedeți cât a cerut Craiova și cam cum e situația la alte municipii, cum ar fi Iași sau Constanța, care nu au primari PSD.

În fața unei situații atât de grave, mă așteptam ca să primeze interesul cetățeanului și nu cel politic. Norocul este că PSD, PER și dl Dan Diaconu au înțeles și au votat astfel încât, de mâine, să nu ajungem ca Timișoara!

Lia Olguta Vasilescu

primar Municipiul Craiova

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!