De ce deranjeaza atat de mult prezenta Craiovei pe site-urile de turism?

0
1275

European Best Destinations un site de turism, cu cei mai mulți vizitatori din Europa, peste șase milioane, partener al Comisiei Europene, face un concurs, printre utilizatori, pe baza unor fotografii, pentru a desemna cel mai frumos TARG DE PASTE.

In urma acestui concurs, peste 10700 de oameni, din tari diferite, au votat TARGUL DE PASTE DE LA CRAIOVA. Cele mai multe voturi, implicit locul 1.

Primarul Craiovei posteaza aceasta informatie, este preluata de presa, si in secunda urmatoare incepe asaltul postacilor de meserie. Comentariile sunt diverse, mult hate, venin, jigniri care nu pot fi reproduse, comentarii special construite pentru a duce in desuet aceasta chestiune.

Efortul postacilor a fost considerabil si bine organizat. Cei mai multi postaci au fost directionati de Sebastian Lazaroiu, fostul pedelist, care le-a pus si punctajul la vedere pe contul lui de Facebook, vezi poza alaturata.

 

Mesajul lui Sebastian Lazaroiu a fost preluat si postat cu obsesie peste tot pe unde a aparut aceasta stire. Unii au dat sursa, altii au lasat sa se inteleaga ca le apartine textul si au ceva habar despre zona aceasta.

 

 

Intre timp, in presa a aparut si un punct de vedere al European Best Destinations care explica intr-un mod foarte transparent modul in care sunt alese destinatiile, modalitatile de vot si a dat raspun si la intrebarea care a aparut obsesiv: A plătit Craiova pentru această publicare.

Raspunsul European Best Destinations a fost foarte clar: Nu.

Si tot European Best Destinations clarifica pozitionarea Craiovei pe primul loc in acest concurs:

”Este ciudat să găsim Craiova în topul listei? Pornind de la faptul că doar puține destinații europene au o ofertă reală de Paște, cu târg pascal, festivaluri, iluminări, nu prea. Colmar a fost precedenta destinație premiată la această categorie în 2020-2021.Craiova este o destinație atractivă din punct de vedere cultural, dar și pentru familii, îndrăgostiți, iubitori de istorie, datorită evenimentelor pe tot parcursul anului și a instituțiilor și muzeelor puternice. Este una dintre principalele destinații din România și, astfel, una dintre destinațiile puternice din Europa”.

Intre timp am constat ca mai sunt si alte site-uri de specialitate care recomanda Craiova ca destinatie turisica: TheTravel.com si Globe Trotter Travels.

De ce deranjeaza atat de mult prezenta pe site-urile de specialitate a Craiovei? De ce au sarit unii ca arsi sa comenteze negativ aceasta prezenta? Orice oras din Romania care este recomandat in lumea intreaga ca destinatie turistica ar trebui sa ne bucure. Ar trebui sa contribuim cu toti la recomandare si promovarea oraselor in care traim.

Atat de mult hate si venin pentru castigarea unui concurs pe un site? Facem campanii de intrajutorare a celor aflati in suferinta peste hotare, ne aratm umanitatea pentru toate cauzele nobile din intreaga lume, dar ne devoram intre noi pentru nimicuri, sau pentru o stire, culmea, pozitiva in acest caz.

Craiova, fata de alte orase mari din Romania care in ultimii ani s-au confruntat cu mari probleme (gunoi pe strazi, sobolani, lipsa apei calde si a caldurii), e pe un fagas normal, si-a gasit drumul si merge pe el, uneori cu pasi marunti, dar nu renunta.

Potential exista si in viitor va fi si mai bine exploatat. Daca ii deranjeaza pe unii, asta este. Ei vor ramane cu comentariile de pe conturile anonime, noi vom merge inainte cu comunitatea in care traim, in care nu totul e roz, dar nici asa negru nu este cum ar vrea unii.