EcoSud a primit amendă maximă de la Garda de Mediu, 100.000 de lei

0
190

Firma care adminstrează depozitul ecologic din județul Dolj, EcoSud, a primit amendă maximă de la Garda de Mediu, cu ocazia unui control efectuat în luna septembrie. Comisarii au depistat abateri grave și astfel, pe lângă sancțiune, au dispus și măsuri privind activitatea celuleor 6 și 7.  

Potrivit Gărzii de Mediu Dolj, pentru neregulile constatate privind modul de exploatare a activității, a fost aplicată amenda maximă, în cuantum de 100.000 de lei.

„De asemenea, având în vedere condițiile de climă, s-a impus reluarea activității de relocare a deșeurilor din celula 6, în celula activă 7, așa cum prevede autorizația integrată de mediu. Pentru îndeplinirea acestei obligații, a fost alocat un termen scurt”, arată Garda de Mediu Dolj.

Tot în această perioadă, Garda de Mediu Dolj desfășoară inspecții la operatori cu activități cu impact asupra mediului.

„În cadrul acestor controale, a fost verificat un operator din Craiova care fabrică locomotive electrice. Pentru neregulile constate pe linie de protecție a mediului, acest operator a fost sancționat cu amenda maximă în valoare de 40.000 de lei”, mai spun comisarii doljeni.