Studiul științelor joacă un rol esențial în dezvoltarea copiilor, oferindu-le abilități și cunoștințe care îi inspiră și îi modelează.

Prin experimente și explorări, copiii învață să gândească creativ și își deschid mințile către un univers de posibilități infinite. Învățarea prin experiență le hrănește imaginația, transformându-i în mici exploratori ai lumii din jurul lor.

Cunoașterea științifică le oferă micilor exploratori o înțelegere profundă a naturii, a mediului înconjurător și a rolului lor în protejarea acestuia, dezvoltându-le o conștiință ecologică și responsabilitate socială. Și pentru că multe proiecte științifice implică munca în echipă, copiii învață să lucreze împreună, să împartă idei și să contribuie la obiective comune,  dezvoltându-și abilitățile de comunicare și colaborare.

LICEUL DE ARTE „MARIN SORESCU” CRAIOVA, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului „Clubul de științe-Învață să descoperi”, finanțat prin programul Start ONG .

Proiectul „Clubul de științe-Învață să descoperi” se desfășoară în perioada iunie 2024 – noiembrie 2024, și își propune îmbunătățirea standardelor de lucru în cadrul școlii, prin asigurarea unor condiții optime de studiu pentru domeniul matematicii și științelor.

Obiectivul principal este dotarea laboratorului de științe cu mobilier confortabil pentru a sprijini activitățile de învățare și experimentare.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

LICEUL DE ARTE „MARIN SORESCU” CRAIOVA