AcasăCOMUNICATEExpoziția, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, realizată cu ocazia împlinirii...

Expoziția, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, realizată cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea sindicatului „Solidaritatea” din Polonia

Comunicat de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în colaborare cu Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din cadrul Universităţii din Craiova și cu sprijinul Institutului Polonez din București, organizează în perioada 21.01.2022 – 14.02. 2022 expoziția „A 40-a aniversare a revoluţiei Solidaritatea” .

Expoziția prezintă în imagini istoria sindicatului „Solidaritatea”, care a avut un rol decisiv în căderea regimului comunist din Europa Centrală și de Est. Înregistrat oficial pe 17 septembrie 1980, în contextul unui val de greve muncitoreşti, acesta a adunat, în momentul său de vârf, 10 milioane de polonezi.

Expoziția, realizată cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea sindicatului „Solidaritatea” din Polonia, cuprinde 40 de planșe ce vor fi expuse pe gardul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” (str. Mihail Kogălniceanu nr. 9) în perioada 21.01-14.02.2022.

 Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  Alexandru și Aristia Aman”

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!