AcasăACTUALITATEFlorin Spătaru, ministrul economiei, în vizită la Avioane craiova: Industria aeronautică românească...

Florin Spătaru, ministrul economiei, în vizită la Avioane craiova: Industria aeronautică românească are un viitor!

Florin Spătaru, ministrul economiei, se află astăzi, 13 mai 2022, într-o deplasare în județul Dolj, în cadrul căreia a efectuat o vizită oficială la una dintre companiile din subordine, Avioane Craiova S.A., societate din industria de apărare, care are ca obiect de activitate proiectare și producția de avioane militare, servicii pentru aviația civilă, reparații aeronautice.

 „În urmă cu ceva timp am fost în vizită la câteva companii private din industria aeronautică, din județul Bacău. Astăzi vizităm o companie de stat, Avioane Craiova. Vreau să reiterez ideea pe care am lansat-o la Băcău: Industria aeronautică românească are un viitor! România are tradiție în construcția de avioane și îmi doresc să reiniţializăm cercetarea/dezvoltarea în domeniul aeronauticii, astfel încât să avem un produs românesc. Putem avea industrie de apărare în România, putem dezvolta capabilităţi pentru industria aeronautică şi să promovăm acest sector și să devenim un jucător important la nivel european şi la nivel regional”, a spus Florin Spătaru, ministrul economiei.

La Avioane Craiova, ministrul economiei a vizitat Secția Structuri Aeronautice și Procese Speciale și a Secției Montaj și Întreținere Aeronave, unde a discutat cu o parte dintre angajați despre condițiile de muncă și despre activitate. De asemenea, demnitarul a participat atât la prezentarea statică aeronavei IAR-99 Șoim, cât și la o demonstrație de zbor a aeronavei, care a avut loc la Aeroportul din Craiova.

Vizita de lucru s-a încheiat cu o conferință de presă, susținută de ministrul Spătaru, la sediul Societății Avioane Craiova. Conferință integral poate fi urmărită aici: https://fb.watch/cZX-0U75a-/

***

In anul 2020, CSAT a aprobat un program care vizeza întreprinderea de avioane și care urmărea modernizarea IAR 99 Soim, astfel încât să poată să fie utilizat ca un antrenament pentru piloții de F16, operate de aviația militară română, precum și menținerea capabilității aeriene de sprijin aerian apropiat și intervenția împotriva țintelor aeriene de viteză mică.

 

De asemenea, Avioane Craiova şi Romaero au semnat, în anul 2021, un memorandum de cooperare cu compania israeliană Elbit Systems în perspectiva achiziţiilor făcute de MApN, iar compania israeliană s-a angajat să realizeze un transfer de tehnologie în favoarea firmelor româneşti.

Cosmin Vasile, presedinte Consiliul Judetean Dolj: 

”Am participat astăzi la vizita de lucru întreprinsă de ministrul Economiei, domnul Florin Spătaru, la Avioane Craiova, un eveniment cu un rol semnificativ în conturarea parcursului viitor al acestei unități de importanță strategică.
Doresc să salut interesul și implicarea domnului ministru în identificarea soluțiilor care vor conduce la atragerea de noi contracte și la diversificarea activității fabricii de avioane.
De altfel, așa cum a reieșit și pe parcursul discuțiilor, Aeroportul Internațional Craiova, prin procesul de modernizare și extindere, poate oferi o bună oportunitate pentru ca uzina să-și îmbogățească portofoliul de clienți. Atragerea unor noi operatori aerieni ar putea însemna încheierea unor angajamente pentru asigurarea mentenanței aeronavelor civile la Avioane Craiova.
Viitorul industriei aeronautice depinde în mare măsură de inovare și colaborare. În acest sens, mă bucură faptul că domnul ministru Florin Spătaru a evidențiat și a apreciat o inițiativă a Consiliului Județean Dolj despre care vom vorbi în zilele următoare și prin care ne-am propus să îi reunim într-un cluster pe principalii actori din domeniul aerospațial.
Participanții la evenimentul organizat pe aerodromul militar din apropierea fabricii s-au putut bucura și de o prezentare în zbor a avioanelor care urmează să fie modernizate la Craiova”.

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!