Cu roade bogate, cu produse tradiționale pe gustate, cu bunătăți pregătite respectând rețeta bunicii, cu voie bună și dorința de a fi cei mai pricepuți negustori, așa au organizat, joi, târgul lor de toamnă, preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit „Floare Albastră” Craiova.
Ajutați de educatoare, prichindeii s-au dovedit a fi buni negustorași.
Curtea unității școlare a devenit neîncăpătoare, fiecare grupă ocupându-se temeinic de standul pe care cei mici au expus compoturi, dulcețuri fel de fel, zacuscă, murături, conserve de toamnă, prăjituri de casă, plăcinte și multe alte bunătăți pregătite după rețete bine păstrate, mascote sau diverse decorațiuni specifice acestui anotimp.
Standurile nu au fost unele oarecare, ci adevarate zone desprinse din casele bunicilor. Cu fețe de masă lucrate manual, cu macate, cu prosoape cusute și frumos colorate, cu ulcioare, străchini sau coșuri din nuiele, ori obiecte lucrate în lemn, așa au reușit organizatorii să aducă, pentru câteva momente, sub impulsul dorinței de a fi simpli, dar frumoși…chiar simplitatea în care au trăit bunicii noștri.
Totodată, pentru că un asemenea moment se impune a fi imortalizat, un colț deosebit al târgului de toamnă au fost cel al cabinelor foto.
Potrivit directorului unității școlare, atfel de evenimente sunt benefice pentru copii, în primul rând, pentru că, în cadrul acestor acțiuni, ei încep să lucreze în echipă.
„Ne-am alăturat unităților care au adus un omagiu toamnei și am organizat <<Sărbătoarea Toamnei>>. Beneficiile sunt multiple pentru preșcolari, care au trăit bucuria de a fi împreună. Mulțumim părinților si tuturor colaboratorilor care au răspuns cu entuziasm și implicare la strigarea noastră”, a menționat Mădălina Pătrașcu, director Grădinița cu Program Prelungit Floare Albastră Craiova.
Expoziția de bunătăți frumos ambalate a fost una cu vânzare, iar cu banii obținuți se va înființa o asociație a părinților și se vor face investiții pentru îmbunătățirea mediului educațional.