Zi de toamnă plină de emoție la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, unde începutul de an școlar a fost marcat într-o atmosferă festivă.

Părinți, școlari, elevi de gimnaziu și liceu pășind timid în curtea instituției, în sfera artelor și nu numai, au revenit în mijlocul cadrelor didactice care i-au întâmpinat cu multa căldură si dăruire pe cei care vor începe de mâine drumul cunoașterii.

Directorul unității școlare, Eduard Gegiu, le-a dat un sfat elevilor: „învață”, căci „educatia nu este pregatirea pentru viată, educatia este viata insăși” (John Dewey).

La festivitate au participat reprezentanți ai administratiei publice locale, viceprimarul Razvan Cristian Diaconu, și reprezentanți ai Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, respectiv: inspector școlar Arte plastice și muzică, profesor Pancu Raluca și directoarea  Casei Corpului Didactic Dolj, Oana Zaharie.

Pentru a sublinia importanța credintei si a legăturii școlii cu biserica și a da binecuvântarea întru curaj și lumina cunoașterii, au vorbit reprezentanți ai Mitropoliei Craiovei, prodecanul Facultății de Teologie din Craiova, Adrian Mazilița și
și preotul Constantin Resceanu.