Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește miercuri, 19 iunie 2024, lansarea volumului „Song. Un cântec amuțit – trei decenii fără Oanță”, autor Luminița Velciu.

Evenimentul va avea loc in sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 17.00 și reprezintă o întâlnire de suflet SONG – Mihalea, cu proiecții din Arhiva de Aur și cu rememorarea momentelor de glorie ale grupului.

„Am cântat în SONG și datorită lui Ioan Luchian Mihalea am ajuns să-mi doresc să lucrez în TVR. Când a fost ucis pregăteam împreună preluarea concertului SONG la 20 de ani. Acel concert s-a făcut…fără dirijor.

Pentru că în 2023 s-au împlinit 30 de ani de atunci și 50 de ani de când constituise Grupul Coral SONG, am inițiat această carte-omagiu. Este scrisă de 120 de oameni de pe toată planeta (membri SONG, Minisong și artiști care l-au cunoscut și prețuit, din Sydney până în Ontario). Cartea conține, dincolo de mărturii emoționante, o istorie a perioadei 1973-1993, dar și o investigație jurnalistică personală legată de biografia lui reală, pentru prima oară adusă la lumină.”

Luminița Velciu, despre  „Song. Un cântec amuțit – trei decenii fără Oanță”

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman”