La Craiova se pun bazele celui mai mare parc IT din sud-vestul Romaniei

0
744

Punem bazele celui mai ambițios proiect de infrastructură pentru afaceri al Consiliului Județean Dolj, în valoare de aproximativ 25 milioane de euro.

În ședința de plen de astăzi, a fost aprobat, prin votul consilierilor județeni, acordul de parteneriat dintre Consiliul Județean Dolj și Universitatea din Craiova în care sunt cuprinse responsabilitățile fiecărei instituții și etapele ce trebuie parcurse pentru transformarea clădirii S200 în cel mai important Parc Tehnologic Universitar IT din regiune.

Prin acest protocol de colaborare, ne vom ocupa de toate demersurile legale necesare solicitării finanțării pentru reabilitarea clădirii și dotarea acesteia, cu scopul înființării unei structuri de afaceri și specializare inteligentă.

Vom depune acest proiect pentru obținerea fondurilor din Programul Operațional Regional, cu o cofinanțare asumată de Consiliul Județean Dolj de 40%.

În acest fel, vom reuși să rezolvăm atât problema unei clădiri emblematice din centrul orașului, cât și să oferim întregii regiuni infrastructura necesară dezvoltării domeniului IT.

Cosmin Vasile

Președinte CJ Dolj