Votul pentru cei doi candidați ai Partidului Social Democrat Dolj este singura soluție pentru ca o regiune cu aproape 700.000 de locuitori să beneficieze în continuare de o strategie coerentă de creștere economică.

Miza alegerilor din 9 iunie, pentru Primăria Municipiului Craiova, pentru președinția Consiliului Județean Dolj și pentru componența consiliului local și a celui județean, este, de fapt, șansa la dezvoltare a județului. Transformarea Craiovei și a Doljului s-a produs în urma administrațiilor responsabile pe care Lia Olguța Vasilescu și Cosmin Vasile le-au avut, iar rezultatele sunt vizibile.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, și echipa sa sunt responsabili pentru felul în care a evoluat orașul, pentru proiectele edilitare realizate, pentru investițiile masive în modernizarea infrastructurii școlare și medicale, pentru revitalizarea peisajului urban și a parcurilor, dar și pentru viața culturală și artistică efervescentă din ultimii ani.

„Craiova este un oraș viu, curat, frumos, a cărui transformare este un angajament ferm pentru mine. Urmează finalizarea aducțiunii care va asigura apă de izvor de munte la robinetele craiovenilor, un proiect unic în această parte a Europei, susținut cu finanțare europeană. Vor continua reabilitările și modernizările unităților școlare și medicale, iar străzile orașului, chiar și cele de la periferie, vor fi modernizate permanent. Evenimentele care au devenit deja brand de oraș, cum sunt târgurile de Crăciun și de Paște, festivalurile IntenCity, Puppets Occupy Street sau Shakeaspeare vor fi susținute să se dezvolte și să atragă cât mai mulți spectatori și turiști, pentru că orașul nostru are un potențial imens de creștere culturală și turistică. Transformarea Craiovei este cartea mea de vizită”, susține Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Din postura de președinte al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile a demonstrat că proiecte mari, de importanță economică pentru toată regiunea, au fost duse la bun sfârșit. Acesta și-a propus, încă din timpul campaniei din anul 2020, să nu rateze nicio linie de finanțare pentru fonduri nerambursabile, iar promisiunea făcută atunci s-a îndeplinit. De asemenea, în timpul mandatului său, au fost direcționate cele mai mari sume înregistrate vreodată pentru modernizarea și întreținerea drumurilor județene, pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova, pentru modernizarea și dotarea unităților medicale din județ și, în mod special, a Spitalului Clinic Județean de Urgență, dar și pentru salvarea unor monumente istorice și introducerea lor în circuitul de vizitare.

„Județul Dolj este campion la absorbția fondurilor europene, ocupând prima poziție pe țară. 200 de milioane de euro este suma atrasă numai în 2023 pentru noi inițiative de dezvoltare. Cele mai multe dintre proiecte sunt pentru educație, acolo unde vor ajunge cele mai mari sume direcționate vreodată către aceste domeniu. Înseamnă școli din tot județul care vor fi dotate, biblioteci construite și echipate ca hub de învățare digitală, microbuze școlare electrice pentru transportul elevilor sau construirea unuia dintre cele 16 campusuri finanțate, la nivel național, în vederea pregătirii elevilor și a studenților, în sistem dual, pentru piața muncii.

La fel ca și până acum, vom continua proiectele de modernizare a drumurilor județene, vom finaliza cel mai mare terminal aeroportuar nou-construit în România și vom înființa un centru de tratare a cancerului, singurul din regiune. De asemenea, avem un proiect îndrăzneț, acela de a crea, în fiecare an, o nouă instituție de cultură, ca formă de salvare și valorificare a patrimoniului cultural local”, explică președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Din 9 iunie, transformarea Craiovei și a județului Dolj continuă cu Lia Olguța Vasilescu ca primar al municipiului Craiova și Cosmin Vasile, președinte al Consiliului Județean Dolj.

 

Comandat de PSD Dolj, executat de ALEROM CONSULTING PR SRL, CMF: 21240002