Vineri, „Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare” din incinta Liceului de Arte „Marin Sorescu” Craiova va găzdui, într-un cadru autentic, tradițional, Festivalul „Bogățiile toamnei”, eveniment aflat la ediția inaugurală.

Potrivit conducerii unității de învățământ, această acțiune  reunește elevi și cadre didactice din învățământul preșcolar,  primar,  gimnazial și liceal într-o expoziție cu vânzare a bogățiilor toamnei, fructe, legume, dulciuri de casă, într-un decor habitual, întregit de covoare cu motive oltenești, rod al parteneriatului pe care Liceului de Arte „Marin Sorescu” îl are cu Muzeul Olteniei din Craiova, secția de Etnografie – Casa Băniei.

„Festivalul va fi întregit de acordurile cu care ne-am obișnuit deja, vesele și antrenante, ale elevilor de la clasele de muzică. Vor ține isonul: cvartetul de elevi ai clasei a XI-a, coordonat de doamna profesor Mioara Stanciu și ansamblul de percuție, coordonat de domnul profesor Alexandru Coadă. Paleta cromatică va fi nuanțată artistic printr-o expoziție cu tematică autumnală a elevilor și profesorilor îndrumători de la specializarea arte plastice. Cu toții, elevi și profesori ai Liceului de Arte din Bănie, ne vom opri puțin din ritmul trepidant al zilei, căci despre ce altceva este toamna, dacă nu despre a te opri un moment și a observa totul din jurul și din lăuntrul tău, pentru a asculta și spune povești”, spune directorul Liceului de Arte Craiova, Eduard Gegiu.

De „Bogățiile toamnei” din grădina Liceului de Arte se vor bucura și reprezentanți ai Primăriei Craiovei, cei ai RAADPFL, ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, ai Casei Corpului Didactic Dolj sau directori de școli gimnaziale și licee din Bănie.