Comunicat de presă

 Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, organizează marți, 17 ianuarie 2023, în sala „Synaxis” a Facultății de Teologie, începând cu ora 17, primul atelier de lectură Synaxis dedicat paternității și uceniciei, intitulat „Maeștri și discipoli în tradițiile umanismului european”.

Prelegerea va fi susținută de lect. dr. Gabriel Nedelea, critic literar, cercetător în cadrul Muzeului Cărții și Exilului românesc și profesor la Universitatea din Craiova.

Atelierul de lectură Synaxis, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte dr. Irineu Ion Popa, arhiepiscopul Craiovei și mitropolitul Olteniei,a fost conceput din dorința de a orienta lecturile studenților și de a încuraja dezbaterile transdisciplinare atât de necesare în contextul actual. Fiecare întâlnire are în centru o carte reprezentativă, care oferă o perspectivă specifică asupra temei generale,Paternitate şi ucenicie. Lectura constituie punctul de plecare al unei călătorii mai ample, întreprinse sub îndrumarea unor invitați, specialiști în domeniu.

Întâlnirile furnizează cadrul propice nașterii unor discuții vii, a reflecțiilor și a reacțiilor menite să suscite interogații și căutare personală. Prelegerile susținute de-a lungul anului vor fi publicate într-un volum dedicat temei, împreună cu discuțiile și sugestiile participanților la dezbatere.

Coordonatorii proiectului sunt pr. lect. dr. Mihai Ciurea și pr. lect. dr. Lucian Zenoviu Bot.

Participarea la eveniment se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.Mai multe informații și înscriereala adresa electronică bot_lucian@yahoo.com.

 

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman”