Mai multe cabinete medicale din cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova vor fi dotate cu aparatură modernă, investiția, în valoare de 15.688.616 lei, fiind prin PNRR. Proiectul a fost aprobat în vederea finanțării.  

În prezent, una din marile probleme cu care se confruntă sectorul de sănătate este reprezentată de infrastructura sanitară insuficient dezvoltată și uzată din punct de vedere fizic si moral.

Reprezentanții SCJU Craiova spun că și această instituție se confruntă cu această problemă, ceea i-a și determinat să acceseze fonduri nerambursabile în vederea dotării anumitor cabinete medicale.

„Necesitatea dotării ambulatoriului integrat al SCJU Craiova este dată tocmai de infrastructura învechită, de uzura fizică și morală a echipamentelor deținute precum și de necesitatea extinderii capacității unități de îngrijire. Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă creșterea accesibilitatii si calității serviciilor de sănătate furnizate în cabinetele de specialitate din cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Judetean de Urgență Craiova. Astfel, în vederea realizării obiectivului general, SCJU Craiova doreşte lărgirea gamei serviciilor medicale şi ridicarea nivelului calitativ al acestora prin dotarea ambulatoriului integrat”, a explicat managerul SCJU Craiova, Eugen Georgescu.

Proiectul „Dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului integrat al SCJU Craiova” depus de către SCJU Craiova a fost aprobat pentru finanțare.

Cabinetele medicale care vor fi dotate cu echipamente sunt:

Cabinetul de gastroenterologie existent ăi cabinetul de gastroenterologie pediatrică propus
Cabinet de obstretică ginecologie
Cabinete de oftalmologie și oftalmologie copii
Cabinete ORL: ORL Adulți, Audiometrie și Foniatrie
Cabinete medicale Cardiologie existent și Cabinet medical Cardiologie pediatrică și Cabinet Cardiologie intervențională propuse
Punct de lucru din ambulatoriu integrat al Laboratorului de Radiologie și Imagistică medicală
Cabinet medical dermatovenerologie
Cabinet medical oncologie pediatrică propus
Cabinet reumatologie
Cabinet medicină internă
Cabinet de chirurgie orală si maxilo-facială
Cabinet de chirurgie generală
Cabinet de nefrologie si nefrologie pediatrică propus

Durata de implementare a proiectului este 20 de luni, investiția fiind în valoare totală de 15.688.616,18 de lei.