Teatrul pentru copii şi tineret Colibri Craiova transformă într-o poveste sărbătoarea copiilor și îi așteaptă pe 1 Iunie la un maraton al veseliei, creativității, prieteniei. Aventura Candy Land, începută pe 27 mai, în cadrul Zilelor Municipiului Craiova, continuă pe 1 Iunie, între orele 10:00 – 13:00, pe esplanada Teatrului Colibri, cu ateliere de creație, de robotică și programare (alături de Logiscool Craiova), cu expoziția „Culorile veseliei“ în care copiii își vor regăsi desenele realizate în Zilele Craiovei.

Distracția se mută apoi în Parcul „Nicolae Romanescu“, în zona Zoofetăriei, între orele 11:00 – 12:00, unde parteneri de joacă îi vor avea pe actorii Marin Fagu, Geo Dinescu, Robert Iovan.

Următorul popas este în Piața „Mihai Viteazu“, între orele 16:00 – 18:00, cu ateliere de creație, face painting, foto corner Candy Land, iar de la ora 18:00, cu spectacolul Culorile Copilăriei, creat special pentru această zi de actorii Teatrului Colibri: Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Alla Cebotari, Oana Stancu, Alis Ianoș, Geo Dinescu, Daniel Mirea, Marin Fagu, Cosmin Dolea, Emanuel Popescu, Robert Iovan. Spectacolul este o călătorie prin lumea mai multor povești din repertoriul Teatrului Colibri: „Pinocchio“, „Frumoasa din pădurea adormită“, „Alis în lumea păpușilor“, „Cenușăreasa“, „Vrăjitorul din OZ“, „Puiul de Om din Cartea Junglei“, „De-aș fi Scufița Roșie“, „Inimă de piatră“, „Sarea în bucate“.

Maratonul copilăriei Colibri se încheie la ceas de seară cu „Mariquita“, teatru radiofonic, adaptare de Adriana Ioncu după povestea spaniolă „Papagalul alb“, despre iubirea cea adevărată, despre bunătate și prețuirea celor dragi mai presus de mândrie și capricii. În distribuție: Adriana Ioncu și Daniel Mirea. Copiii vor putea asculta povestea pe pagina https://www.facebook.com/TeatrulColibri, începând cu ora 19:30.

 

Întâlnirile prețioase cu publicul continuă și la Brașov, unde Teatrul Colibri Craiova participă cu spectacolele „Zâna Tăiețeilor“ și „Cântăreții din Bremen“ la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii  „Arlechino – Caravana Poveştilor“, ediția a VII-a, la invitația Teatrului pentru copii „Arlechino“ Braşov.  Spectacolele se vor juca vineri, 03 iunie 2022, astfel: de la ora 10:00, în Sala Reduta, „Zâna Tăiețeilor“, iar de la ora 17:30, la Bastionul Țesătorilor, „Cântăreții din Bremen“.

„Zâna Tăiețeilor“ este o poveste originală, scrisă de dramaturgul Alina Nelega și regizată de Gavril Cadariu. În distribuție regăsim actorii Oana Stancu, Adriana Ioncu, Alis Ianoș, Geo Dinescu și Marin Fagu. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, iar muzica este compusă de Zeno Apostolache.

„Cântăreții din Bremen“ este o dramatizare de Patrel Berceanu după Fraţii Grimm, regia artistică Valentin Dobrescu, muzica Alin Macovei – Moraru, scenografia Mirela Tofan Dore, coregrafia Lelia Vais. În distribuție: Daniel Mirea, Marin Fagu, Geo Dinescu, Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Alla Cebotari; voci: Mircea Surdu, Mugur Prisăcaru.

 

Week-end-ul se va încheia cu povești, acasă, pe scena Teatrului Colibri. Sâmbătă, 04 iunie 2022, la ora 18:00 este programat spectacolul „De-aș fi Scufița Roșie“, adaptare după Frații Grimm, de și cu Geo Dinescu și Marin Fagu, este un spectacol muzical, pentru toată familia, în care clasica poveste a Fraților Grimm este reinterpretată prin prisma a doi copii jucăuși care, cu ajutorul imaginației, călătoresc împreună cu spectatorii prin povestea Scufiței Roșii.

Duminică, 05 iunie 2022, la ora 11:00 ne bucurăm de „Jocuri magice“, un spectacol interactiv, vesel, despre valorile prieteniei. În distribuție: Adriana Ioncu, Alla Cebotari, Emanuel Popescu. Regia spectacolului este semnată de Titus Jukov, iar scenografia îi aparține lui Vladimir Cantor.

Tot duminică, 05 iunie, dar de la ora 13:00, vor face spectacol pe scena teatrului ucenicii atelierelor Fabricii de povești electroColibri, din seria aprilie – iunie 2022: Micul scenograf (coord. Andreea Melinescu), Pictăm, decupăm, colorăm (coord. Alis Ianoş), Improvizăm și ne distrăm (coord. Robert Iovan), Jocul de-a joaca (coord. Oana Stancu), Puzzle Factory și Creatorul de păpuși (coord. Adriana Teodorescu), Culorile copilăriei, Învățăm să ne jucăm, Construim povești şi Reporter special (coord. Laura Pumnea), Descoperire prin teatru și Joc, magie și păpușărie (coord. Geo Dinescu), Animație digitală (coord. Marin Fagu), În fața și în spatele camerei (coord. Marin Fagu, Geo Dinescu, Andreea Melinescu).

 

Biletele pentru spectacolele de la sediu se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 / 16:00 – 19:00, iar duminica, între 10:00 – 13:00, tel.: 0251.412.473. Preț bilet: 13 lei/pers. După ora începerii spectacolelor, accesul în sală nu mai este permis! Persoanele care au bilete și întârzie le pot reprograma la următoarele spectacole.