AcasăEDUCATIEMesaje la inceput de an scolar

Mesaje la inceput de an scolar

Îmi face o deosebită plăcere ca, la începutul unui nou an școlar, să îndrept cele mai bune gânduri de prețuire către elevi și profesori, către toți exponenții redutabilului sistem educațional doljean, care, prin reușitele remarcabile obținute de-a lungul timpului, s-a afirmat drept una dintre cele mai elocvente cărți de vizită pentru județul nostru.

Ne onorează faptul că suntem un partener instituțional de tradiție al învățământului, dezvoltând o relație de cooperare în cadrul căreia am avut ocazia să ne oferim susținerea, prin demersuri menite să recunoască, să răsplătească și să stimuleze performanțele notabile, de la cele ale participanților la olimpiade sau concursuri sportive dedicate școlarilor la cele înregistrate la examenul de bacalaureat sau evaluarea națională.

Mai mult, ultimul an a adus lansarea unor noi inițiative ale Consiliului Județean Dolj în sfera educațională, proiecte prin care urmărim să le facilităm elevilor accesul la surse de cunoaștere a istoriei, a tradițiilor, a artelor, precum și să îi atragem către practicarea sportului, contribuind astfel și la descoperirea unor noi talente, care vor ajunge să urce pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor naționale și internaționale.

Rugându-vă să primiți expresia deplinei noastre considerații, vă doresc mult succes și numeroase reușite în noul an de învățământ și vă asigur că veți găsi întotdeauna în Consiliul Județean Dolj un partener implicat și deschis tuturor colaborărilor în interesul educației.

 

Cu profund respect,

Cosmin VASILE

Președintele Consiliului Județean Dolj

Începutul noului an școlar are o însemnătate specială în acest an pentru noi toți, pentru că este pentru prima dată, după o lungă perioadă de pandemie, când școala își reintră în drepturi fără restricții, dar cu multe speranțe pentru educația copiilor noștri.

 

În acești ultimi doi ani, am învățat că educația trebuie să continue la cele mai înalte standarde, indiferent că se face la școală sau acasă și că trebuie să fim pregătiți, în orice moment, pentru scenarii mai puțin optimiste. Motiv pentru care am demarat proiecte cu finanțare din fonduri europene pentru digitalizarea tuturor școlilor din Craiova și pentru dotarea cu tehnologie de ultimă generație, de la table inteligente la calculatoare și tablete, de la sisteme de predare moderne la camere web și tehnologii adaptate prezentului.

Niciun efort nu este prea mic pentru educația copiilor noștri și, tocmai de aceea, cele mai importante proiecte pe care le-am făcut pentru comunitatea noastră au fost cele dedicate copiilor. Am reabilitat și am investit, în fiecare an, în clădirile unităților de învățământ, dar și în căminele acestora, pentru ca elevii care se cazează acolo să beneficieze de cele mai bune condiții. Am dotat cu mobilier modern sălile de clasă și am reparat curțile școlilor și liceelor pentru a fi redate elevilor, dar și comunității din cartiere, astfel încât fiecare copil să poată face mișcare și să se bucure de copilărie în spații sigure și frumos amenajate.

De asemenea, am introdus un program special pentru elevii craioveni, care beneficiază, de anul trecut, de transport gratuit la școli și licee cu autobuze dedicate, puse la dispoziție de RAT Craiova, cu sprijinul Poliției Locale.

 

Elevii, părinții și cadrele didactice din Craiova pornesc pe un nou drum al cunoașterii, un drum deopotrivă frumos și anevoios, dar pe care îl vom parcurge împreună cu administrația locală, pentru a le asigura copiilor noștri cele mai bune condiții necesare pregătirii lor pentru viitor. Ca de fiecare dată, Primăria Craiova va susține în continuare excelența în educație. Suntem printre municipiile care acordă cele mai multe burse de merit și de performanță copiilor, iar în fiecare an premiem cele mai bune rezultate obținute de elevi și profesorii acestora la concursurile naționale și internaționale.

 

La început de an școlar, urez putere de muncă și succes cadrelor didactice, iar copiilor le doresc să-și păstreze bucuria de început de an și să aibă răbdare și entuziasm ca să-și urmeze visurile!

 

Lia-Olguța Vasilescu

Primarul Municipiului Craiova

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!