Muzeul Olteniei Craiova participă la a XV-a  ediție a Zilelor Europene ale Arheologiei

0
170

Muzeul Olteniei Craiova, prin Secția de Istorie-Arheologie, participă la a XV-a  ediție a Zilelor Europene ale Arheologiei (ZEA), în perioada 14-16 iunie 2024, evenimentele organizate fiind coordonate la nivel național de către  Institutul Național al Patrimoniului.

Astfel, vineri, 15 iunie, în cadrul Zilelor Europene ale Arheologiei, Secția de Istorie Arheologie va oferi acces gratuit tuturor vizitatorilor, ce vor putea admira în expunerile permanente ale secției importante artefacte descoperite în urma cercetărilor arheologice din zonal Olteniei, precum: fosile, ceramică pictată din neoliticul românesc, diverse obiecte de epocă romană sau din evul mediu.

Muzeul Olteniei Craiova este centru active și reprezentativ la nivel național în sectorul cercetărilor arheologice desfășurate în Oltenia, context în care amintim doar câteva personalități ale arheologiei oltene printre care: C.S. Nicolăescu Plopșor, C.M. Tătulea.

În România, Institutul Național al Patrimoniului (INP) are rolul de coordonator național al ZEA, poziție în care susține pe deplin misiunea ZEA de a populariza principiile și rezultatele arheologiei în rândul publicului larg.

Detalii privind evenimentele organizate de Institutul Național al Patrimoniului, în parteneriat național, în perioada 14-16 iunie 2024, sub egida ZEA, pot fi consulate pe pagina de socializate a Institutului Național al Patrimoniului și la link-ul https://shorturl.at/UhCGz