Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, organizează, marți, 15 noiembrie 2022, începând cu ora 18:30, FESTIVALUL NAŢIONAL „IOANA RADU“ – ediţia a IX-a. Evenimentul este găzduit de Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova.

Ne vor bucura sufletele cu romanțe, muzică de petrecere, cântece din perioada interbelică și tangouri, în acompaniamentul Orchestrei Marian Alexandru: Ion Amititeloaie, Alla Cebotari, Zorina Bălan, Ioana Cristea, Constantin Florescu, Cristina Gheorghiu și Gabriel Alexandru Ionescu, Ion Ghițulescu, Casandra Maria Hauși și Sorin Romanescu, Miruna Ionescu și Taraful Valentin Albeșteanu, Constantin Lătărețu și taraful său, Matilda Pascal – Cojocărița și Ștefan Cigu.

Festivalul este prezentat de Miruna Ionescu, iar directorul festivalului este Amelia Etegan, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.

Scenografia evenimentului este realizată de Lia Dogaru, iar realizator TV este Laura Constantinescu.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrului Național „Marin Sorescu“, de luni până vineri, între orele 11:00 – 19:00, iar sâmbăta și duminica în intervalul 12:00 – 19:00. Preț bilet: 70 lei/ persoană

<<Înscriindu-se în galeria marilor valori, IOANA RADU este una dintre acestea, este cea care a fost reţinută şi acceptată de oamenii vremii dar şi de cei de astăzi ca fiind cel mai valoros interpret de romanţă, un gen apropiat doinei tradiţionale dar şi foarte dificil de exprimat, puţini artişti având curajul să se apropie de un astfel de repertoriu. Privilegiul de a avea un astfel de artist s-a materializat în 1998 când instituţia Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cel care pune în practică şi astăzi proiectul, a iniţiat Festivalul Naţional „Ioana Radu“, un festival care avea să etaleze publicului iubitor al genului artişti consacraţi în slujba romanţei şi Marii Doamne IOANA RADU, din doi în doi ani, alternativ cu Festivalul Naţional „Maria Tănase“.>> Amelia Etegan, manager C.J.C.P.C.T. Dolj