Comunicat de presă

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, organizează în perioada 15-17 ianuarie 2023, o serie de evenimente dedicate Zilei Culturii Naționale.

Evenimentele debutează duminică, 15 ianuarie 2023, în sala de festivități a Facultății de Teologie din Craiova, la ora 17.00, cu un recital de poezie al actorului Emil Boroghină.

Luni, 16 ianuarie 2023, în sala Biblioteca Exilului Românesc din Paris „Basarab Nicolescu”, începând cu ora 10.00, se va desfășura masa rotundă „Amintiri cu Eminescu”, la care participă cercetători de la Muzeul Cărtii și Exilului Românesc, elevi și profesori de limba și literatura romană de la Liceul Teoretic „Henri Coandă”și de laLiceul Teologic Adventist Craiova.

Tot în sala Biblioteca Exilului Românesc din Paris „Basarab Nicolescu”, începând de luni, va fi disponibilă și expoziția de carte „Eminescu în memoria exilului românesc”, care cuprinde cărți din fondul de carte al Muzeului Exilului Cărții si Exilului Românesc.

Dintre titlurile prezente în expoziție, amintim:

Poesii, vol I și II (ediție de pribegie, volumul I având prefața semnată de Mircea Eliade) / Mihai Eminescu. – Freiburg: Biblioteca Română Freiburg, 1949

Poesii/ Mihai Eminescu (ediție îngrijită de Aurel Răuță).- Salamanca, 1950

Poesii(edițiebilingvăromână-portugheză) /MihaiEminescu. – Lisabona :Editura Fernandez, 1950

Marți, 17 ianuarie 2023, la Facultatea de Teologie din Craiova, începând cu ora 17.00, se va desfășuraColocviul „Maeștri și discipoli în tradițiile umanismului european”, keynotespeker Lect. univ. dr. Gabriel Nedelea. Colocviul este organizat în cadrul Atelierelor de lectură Synaxis, coordonate de Pr. lect. dr. Mihai Ciurea și Pr. lect. dr. Lucian Zenoviu Bot – Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Evenimentul se va desfășura cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Acad. Dr. Irineu Ion Popa, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei și cu participarea unor personalități culturale și a autorităților locale.

 

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”