Olimpiadele organizate la Craiova au lasat si ecouri pozitive: ”Un oraș foarte curat și frumos, cu mult gust și splendid”

0
688

Olimpiada de Limba Franceza desfasurata in municipiul Craiova ar fi trebuit sa lase numai ecouri pozitive, de la modul de organizare, pana la felul in care s-au simtit elevii, parintii acestora si profesorii veniti din toate colturile tari in orasul nostru.

Efectele pozitive ale evenimentului au fost partial umbrite de neglijenta organizatorilor, care au cazat parintii si elevii intr-o locatie care nu este reabilitata, si unde conditiile de cazare lasa de dorit.

Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, organizator, a fost sa inspecteze locul de cazare dupa ce evenimentul a trecut si elevii si parintii s-au plans de conditii.

Si singura scuza pentru aceasta greseala a fost ca ei au luat in calcul distanta cazare – locatie de sustinere a probei de examen. Atat! Nu conditii de cazare si servire a mesei. Nu! DISTANTA! Si i-a mai acuzat pe elevi si parinti ca nu au comunicat problemele, ca ei in secunda urmatoare le rezolvau.

”Rațiunea pentru care noi am ales aceste locații a fost legată strict de distanța parcursă de la locul de cazare către locurile în care se desfășurau probele de examen, în speță Colegiul „Elena Cuza” – a declarat presei Daniel Ion, șeful ISJ Dolj. 

Chiar si pentru o astfel de declaratie si ar fi trebuit ca la ora aceasta omul sa nu mai fie in fruntea ISJ Dolj.

La polul opus se afla Olimpiada Națională de Tehnologie și Aplicații Practice, la care au participat 170 de elevi, 45 de profesori însoțitori și 30 de membri ai Comisiei Naționale. Toti cazati in locatii renovate, in conditii foarte bune.

Participantii la aceasta Olimpiada au devenit mici ambasadori ai Craiovei. Pentru ca si acesta este unul dintre scopul organizarii unor astfel de evenimente nationale. 

”Am fost pentru prima data la Craiova ca membru in Comisia Nationala de educație tehnologica și am rămas plăcut surprins de toate detaliile orașului Craiova: un oraș foarte curat și frumos, un oraș cu mult gust și splendid. Parcul Romanescu și totul era la superlativ.

Foarte bune condiții la liceul Bibescu. Mâncarea e și mai buna!!!  A fost superb totul. Ori de câte ori voi mai avea ocazia sa ajung in zona, nu voi rata sa revăd cu drag Craiova” – asa suna un comentariu al lui Bolohan Romeo, din Suceava, professor la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbraveni, membru al Comisiei Naționale, lasat la o postare a primarului Lia Olguta Vasilescu. 

Pentru ca #asaelaCraiova, chiar daca mai sunt multe lucruri de pus la punct, dar suntem pe drumul cel bun. Orasul nu poate fi caracterizat doar prin prisma neglijentei unor oameni, vremelinic numiti in niste functii.