COMUNICAT DE PRESĂ

Unde? Casa de Cultură a Studenților Craiova

Casa de Cultură a Studenților Craiova lansează, în data de 06 MARTIE, ora 19:00, proiectul POT (POETRY, OPEN THERAPY),  la sediul instituției din strada Eugeniu Carada, numărul 10. Pot participa tineri între 15 și 35 de ani, indiferent de domeniul de activitate. Singura condiție este dorința de a se dezvolta și de a-și descoperi abilități noi prin intermediul poeziei.

 Cu cine?Cu scriitoarea Ana Paraschivescu.

Conceptul proiectului„POT (POETRY, OPEN THERAPY)” are la bază ideea că  poezia este o arta dar și un limbaj al exprimării trăirilor raportate la lumea exterioară. Totul pentru integrarea tinerilor într-un fenomen considerat, azi, de nișă. POT (POETRY, OPEN THERAPY) reprezintă un suport creativ în dezvoltarea acestora prin intermediul cuvintelor și sentimentelor.

Ce se întamplă? Poezie și creație literară.

Nu sunt cursuri, pentru că poezia nu poate fi predată. Sunt întâlniri în care se vorbește, chiar și neîntrebat.Mai ales neîntrebat.Se scrie multă poezie, se citește, se propune, se gândește și alte verbe asemănătoare. E despre, cu și pentru tineri, dar poeții sunt mereu tineri.

“Pentru că poezia există și eu sunt sigură că are un drum în orice context. Luni seara vom fi conectați cu ea și avem ocazia de a demonstra că poeții sunteți voi, atât de tineri, atât de creativi, atât de curajoși, sensibili, problematici.” A declarat Ana Paraschivescu, scriitoare.

Ne vom întâlni cu scriitori din regiune, dar și din țară. Ei ne vor spune singuri și liberi ce cred despre poezie, terapie și viață. Avem multe proiecte, dar nu spunem acum mai multe. Anunțăm în timp util, când suntem siguri că se vor întâmpla. Finalitatea proiectului este o antologie a poeziilor voastre.

Accesul este gratuit și nu impune nici un fel de limite. Cere doar implicare şi încrederea că prin intermediul poeziei ne putem dezvolta împreună ca o comunitate culturală.

Persoane de contact:

Ana Paraschivescu

Tel : 0742279558

Mirela Dișa

Tel.: +40762680015